Az oroszok bejelentették, hogy elfoglalták Mariupolt – Putyin gratulált a „sikeres felszabadításhoz”

Az orosz védelmi miniszter bejelentése szerint elfoglalták Mariupolt, a „helyzet nyugodt”. Szergej Sojgu közölte, hogy több mint 142 ezer civilt kimenekítettek, csaknem 1500 ukrán katona feladta magát, és több mint 2000 tovább védi az Azovsztal acélipari gyárat.

Háborús napló 53. – Ukrajna és a NATO közeledése csak ürügy, méghozzá ostoba ürügy, volt a háborúra

Oroszország azzal az abszurd és logikátlan ürüggyel indított háborút, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását, ám Moszkvának ez volt a legnagyobb tévedése, mert Svédország és Finnország akár már fél éven belül a szövetség tagjává válhat – vélekedett Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, az ukrán tárgyalóküldöttség tagja csütörtökön a Telegram üzenetküldő portálon.

“Szedd le mindet b.ssza meg!” – Kiszivárgott az orosz parancsnok beszélgetése katonáival

Kijev lehallgatta az orosz katonák titkos rádióbeszélgetését. Az ukrán vezetés állítja, egy orosz parancsnok azt az utasítást adta a katonáinak, hogy lőjék le és “vigyék ki” az ukrán civileket az ostromlott Mariupol közeléből, majd valamelyikük kikelt magából és az ukránok túlerejéről panaszkodott – írta a Blikk a Skynews-ra hivatkozva.

Tarjányi Péter: miközben lövik egymást a felek, a tüzérségi csapások valahogy a vezetékeket, elosztó állomásokat elkerülik. Mindig mondtam a világunkban a pénz az egyik legjobb szervező…

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Oroszország hadereje folytatja Ukrajna ellen az inváziót. A Kreml által bejelentett stratégia váltást, amiben csak Kelet-Ukrajnára fókuszálva harcolna az orosz haderő, egyelőre nem látom – kezdte vasárnapi helyzetjelentését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.