Maszkra fel? Újra emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Gondolja végig: nem áll semmiből, hogy gondoskodjon arról, hogy legyen a táskájában, zsebében egy maszk, amit felvesz, ha liftbe, közlekedési eszközre, kis- vagy nagyobbacska boltba betér. Ne feledje, a megfelelő mennyiségű oltás nem zárja ki, hogy akár újra megfertőződjön, de az ismert covd-variánsok hatása könnyebben átvészelhető lehet.

Read more

Így támadt ránk a gyilkos – Ez volt az első cikkünk a Covidról, aminek minden szava ma is érvényes

Egy éve tört a világra és Magyarországra a Covid-19 és a pandémia réme. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy  egy év is kevés lesz a járvány megállításához. A Városi Kurír, most a témában írt egyik legelső cikkével tiszteleg a járvány elleni harc hősei is áldozatai emléke előtt. Akkori cikkünket változatlan formában közöljük.

Read more

Müller Cecília érti a csíziót: nő a fertőzöttek száma, tehát nem kell maszkot hordani a szociális intézményekben! – Reméljük nem hallgatnak rá…..

Megváltozott a koronavírus hullámzásának megszokott ritmusa. Sok idő nem telt el a világjárvány kezdete óta, de az elmúlt lassan két és fél évre nagyjából igaz volt, hogy Európában tavasszal-ősszel tetőzött a járvány, a nyár csendesebb volt. A hazai szennyvízadatok azonban azt mutatják, hogy újra támad a vírus. Ehhez képest nemzeti Müller Cecíliánk…..

Read more

Kapaszkodjon! Megjelent az Orbán-válasz arra, hogy miért nem volt rajta maszk, ott, ahol 30 centire volt tőle az erre figyelmeztető tábla

Orbán Viktor “áteszem magam a választási győzelembe”-akciója pátyi állomásán készült vasárnapi videóbeszámolójában egy cukrászdában bőven látótávolságon belülre került egy maszkviselési kötelezettségre buzdító táblával. Ennek -és az általa hozott rendelet- ellenére nem vette fel a száj-orr takarására hivatott kiegészítőt, amiért más esetekben a boltost és a vevőt is bírság illeti.

Read more

Orbán “kultúrnapja” a kultúra napján

Orbán Viktor szombatját a kultúrára fűzték fel: délben, a magyar kultúra napján átadták a Magyar Zene Házát a budapesti Városligetben, ahová a képek tanulsága szerint nem csak kortesbeszélni ment maga mellett és ekézni az ellenzéket, hanem párnázott fotelből zenét hallgatni is. Este újabb muzsika várta, hiszen beugrott a nagy haver, Ákos giga-koncertjére. A bátor regnáló miniszterelnök példamutatóan maszk nélkül abszolválta mindkét rendezvényen való részvételét.

Read more

Vásárhelyi Mária: éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam….

Éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam. Először a “nemzetidegen”, “profitorientált”, “gonosz” multi, az RTL Klub éjféli köszöntőjénél időztem egy kicsit, ahol a covid-járvány közel 40 ezer áldozatára, az orvosokra, ápolókra és a járvánnyal küzdő hétköznapi emberekre emlékeztek az elmúlt évből, utána egy fejér megyei kórház egészségügyi dolgozóinak énekkara, fehér ruhában, elénekelte a Himnuszt.

Read more

Pin It on Pinterest