Magyar György: Orbán rezsicsökkentésről tett ígéretei felvetik a ráutaló magatartással okozott bíztatási kár esetét

Kedden szinte egyik percről a másikra eltörölték az üzemanyagár-plafont, amiről minden hozzáértő tudta, hogy amikor az állam a piaci folyamatokba beavatkozik, annak előbb-utóbb rossz vége lesz. Lett is. S vajon mi a következő lépés? Tán csak nem az egyre elviselhetetlenebb költségvetési terhekkel járó rezsicsökkentés további csökkentése?

Bencsik Gábor: „nem az a töltelék van mostanában a palacsintában, mint amire számítottunk, valljuk be”

Matolcsy György hétfői lesújtó kormány-kritikája után Bencsik Gábor, a Demokrata újságírója is értékelte Magyarország helyzetét. Azt írta Facebookon: nem lehet mindent a háborúra és a szankciókra fogni, ráadásul a tanárok elégedetlensége is jogos. Mielőtt azt gondolnánk, hogy “apa, kezdődik”, érdemes nem elfelejteni, hogy mindkét úriember részese volt és a mai napig tevékeny harcosai annak a kurzusnak, ami előállította és fenntartja azt, amit most kritizálnak.

Matolcsy: Magyarország válságközeli helyzetben van, (…) a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa – Meghökkentő a kormányreakció

Meglepően őszinte, lesújtó kritikát mondott Matolcsy György jegybankelnök a kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban hétfőn délelőtt a parlament Gazdasági Bizottságának ülésén, amikor az első napirendi pontban elővezette a Magyar Nemzeti Bank 2021. évről szóló üzleti jelentését és beszámolóját.

Békesi László: ezen a csődtömegen az Orbán rezsim már nem tud úrrá lenni

“Az elmúlt napokban a forint árfolyama rendre negatív rekordokat döntött. Ennek az elemzésnek az írásakor – október 1.-én délelőtt – az euro 423, a dollár 432, a svájci frank árfolyama 440 Ft körül szédeleg, minimális, néhány forintos kilengésekkel. Ez a jelenség veszélyes, következményei súlyosak, ezért érdemes közelebbről is elemezni azokat az okokat, amelyek elvezettek nemzeti valutánk értékének brutális romlásához” – írta Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter közösségi oldala elemzésében.

“Jóléti vízfelület”, avagy, hogy csordogál a Balaton a Jegybank-üdülőhöz – 2022, Magyarország

Még javában zajlik az építkezés a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Konferenciaközpontjánál, de az már látszik, hogy komoly változások vannak az egykori MÁV-üdülő területén. A 24.hu-nak tűnt fel, hogy az ingatlanra bevezették a Balaton vizét, ami egy kibetonozott csatornán keresztül egy medencére emlékeztető lépcsőzetes betonteknőben végződik.