A kormány isti-bizi magán kezdi a spórolást – Akkor nincs több szarvasgombás rizottó a kihelyezett kormányüléseken…?

A friss, ropogós gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton kapta a lehetőséget, hogy nyilatkozzon a kihelyezett kormányülés megszorítás-csomagjáról. Nem győzte hangsúlyozni, hogy természetesen magukat sem hagyták ki a srcoltak közül, sőt, az első sorban menetelnek ezügyben is.

Ha meg is szakad Orbán szíve akkor is alighanem le kell mondania a Budapest Airportról

Folyamatosan ledolgozza veszteségét a Budapest Airport (BA), közben a kormány kénytelen lemondani a költséges bevásárlásokról. Sem a makrogazdasági környezet, sem a Budapest Airport látványosan javuló teljesítménye nem kedvez a kormány, s főleg Orbán Viktor azon tervének, hogy visszavásárolja a ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalatot.

Most figyeljen: Nyitrai miniszterelnöki megbízott beígérte, hogy az embereket érintő megszorítás nem lesz – Tessen mondani, milyen az, ami nem minket érint?

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken többek között azt állította, hogy „2022-ben nem lesznek megszorítások, hiába terjesztik ezt az ellenzéki politikusok és szakértők. Ugyanakkor a tervezett költségvetési hiány betartása továbbra is fókuszban van.

Jago a rádióban – Fecsegés választás és válság előtt

Igazi Shakespeare-hőst hallgathatott péntek reggel a közrádió közönsége. A miniszterelnök ezúttal megszokott üres, fecsegő produkcióján túl lépve – Jago és III. Richárd erkölcsiségének elegyét adta. Várakozáson felül hitvány kampányszövegében nem volt semmi új, figyelmet leginkább az kelthetett a figyelő hallgatóban, hogy az ócskán szolgai kérdésekre adott válaszok – mondhatni – kivételesen hazugok, ízléstelenül émelyítők voltak.

Bokros Lajos Lincoln-idézete: „néha lehet hazudni sokaknak, sokat hazudni keveseknek, de mindig hazudni mindenkinek, azt nem lehet”

A „Fidesz hihetetlen ellentmondásban van, amikor egyfelől helyesen bírálja a Gyurcsány és Medgyessy-kormány intézkedéseit, amik 2008-2009 körül majdnem csődbe juttatták az országot, de most szó szerint ugyanazokat az intézkedéseket valósítja meg” – mondta Bokros Lajos a Reggeli gyorsban.

Karácsony: a járvány és a válság rombolása mellé zárkózik fel az Orbán-kormány a megszorításaival

Több kerülettel közösen indít tájékoztató kampányt Budapest helyzetéről a fővárosi önkormányzat, az akcióval erősíteni kívánják a város közösségét és rábírnák a kormányt a megszorítások felfüggesztésére – jelentette be a Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn online sajtótájékoztatón.