Együtt égeti a zsírt Novák Katalin és Andrzej Duda – Meloni barátnő ezúttal kimaradt a szórásból

Még jó, hogy Novák Katalin köztársaságielnöknő minden napszakban megtalálja partnerét egy kis közösségi oldalon jól kommunikálható időtöltéséhez. Este Rajkjavikban Giorgia Melonival, az olasz miniszterelnökkel, barátnősködött egy jót, reggel pedig az edzőteremben lelt cimborára Andrzej Duda lengyel kollégája személyében. Kíváncsian várjuk, estére mit (kit) találtak ki neki!

Péterfy Gergely: tegyük fel…..

Péterfy-Novák Éva – Péterfy Gergely íróházaspár jelenleg egy kis umbriai városkában él. Kétlaki életre rendezkedtek be, de a távolság  arra mindenképpen jó, hogy kicsit messzebbről nézzenek rá a hazai politikai viszonyokra. Péterfy Gergely iróniával teli, mélyen elgondolkodtató bejegyzést tett közzé közösségi oldalán az egy éve tartó Putyin agressziója okán kirobbantott háború „születésnapján”.

Szanyi Tibor: éljen Lula!

Luis Inácio “Lula” da Silva, jelenleg 77 éves, egykori szakszervezeti vezető, megnyerte a brazil elnökválasztást, s így 12 évnyi szünet után harmadjára is ennek a hatalmas országnak a vezetője lett. Ellenfele, a korábbi katonatiszt, Jair Bolsonaro megtört egy helyi hagyományt, s elődjeitől eltérően nem tudta magát másodjára újraválasztatni.

Giorgia Meloni kormányt alakít, Matteo Salvini a kikötőkért is felelős infrastrukturális tárcát vezeti

Azonnal, további egyeztetések nélkül elfogadta a miniszterelnöki megbízatást Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FDI) elnöke az államfővel tartott újabb találkozón, a kormány szombat délelőtt tíz órakor teszi le esküt – közölte az elnöki palota főtitkára pénteken.

Orbán: a római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével

Orbán Viktor tudomást sem véve arról, hogy kicsit sem jó ómen, ha ajánló videóüzenetben kiáll egy-egy -éppen mostani- elveihez, érdekköréhez közel álló külhoni politikus győzelme mellett lásd: Bolsonaro, Le Pen, Trump, Jansa. Hétfőn Santiago Abascalt, a VOX párt vezetőjét biztosította barátságáról és támogatásáról a VIVA22 elnevezésű spanyol politikai rendezvény alkalmából.