Orbán: Brüsszelben olyan szabályokat tartanak fenn, amelyek életidegenek a világnak ezen a sarkán

Egyre nehezebb a helyzet az illegális migráció tekintetében, a számok és a tények egyre riasztóbbak, mégsem irányul elég figyelem erre a problémára – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, amikor az osztrák kancellárral és a szerb elnökkel egyeztetett a Várkert Bazárban.

Orbán-Zelenszkij telefonos csúcs-találkozó

Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Lendvai Ildikó: az év amikor elvesztette otthonát – A menekülő gyerekeknek megváltozik a viszonya a tárgyakhoz

Szombat, pár órára megint a Migration Aid Madridi úti menekültszállója, „játszósarok”. (Gyertek Ti is önkénteskedni bármely más munkakörbe is, most tele a szálló, nagy szükség van minden segítségre!) Azt figyelem botcsinálta pszichológusként, hogy a menekülő gyerekeknek megváltozik a viszonya a tárgyakhoz. Ami eddig körülvette őket, az szinte mind otthon maradt.

Szijjártó Péter friss, ropogós bejelentkezése Brüsszelből: új szintet lépett a háborús kockázat!

Szijjártó Péter Brüsszelből jelentkezett be közösségi oldalán, a külügyminiszterek tanácskozása után. Szavai szerint szintet lépett a háborús kockázat. „Bár nem volt döntés újabb szankciókról, de új dimenzióba léptünk a háborús kockázatok tekintetében. Ezért még egyértelműbben és keményebben kell fellépnünk érdekeink, azaz a béke és biztonság garantálásában Magyarország tekintetében. Holnap Genfben ENSZ emberi jogi ülés, csütörtökön Brüsszelben NATO csúcs, majd csütörtökön és pénteken EU-csúcs, és utána New Yorkban is kiemelt téma lesz a háború – számolt be a hetéről a külügyér.

Hétfőtől nem kívánatosak az önkéntesek és a civilek a Nyugati- és a Keleti pályaudvarokon

Többször beszámoltunk arról, hogy az Ukrajnából érkező menekültek, miután begördült velük a vonat a magyarországi pályaudvarokra és azt hitték, hogy kicsit fellélegezhetnek, milyen „kitett lábakkal” találták szembe magukat. Jószerével az önkéntes civil segítőknek köszönhető, hogy megtudtak ugrani olyan egyszerűnek és alapvetőnek tűnő dolgokat, mint például a mosdóba bejutás, az információhoz jutás egy nyelveket beszélő segítségével, vagy helyjegy vásárlása a tovább utazáshoz, mivel a bankkártyájuk nem működött. Így volt ez vasárnapig, de….

Amikor a valóság vállon veregeti Orbán Viktort: levél a Keletiből egy hiteles embertől, aki valóban segít!

Orbán Viktor a Karmelita melegéből mást sem hangoztat, hogy vezetésével mindent megtesz az erre hivatottak tanácsa, hogy az Ukrajnából Putyin háborúja miatt menekülőknek segítsenek. Ennek némileg ellentmond a helyszíni tudósítás a Keleti pályaudvarról, ahová a hús-vér emberek ezrei érkeznek és civilek segédkeznek, ahogy tudnak.