menekültek - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán-Zelenszkij telefonos csúcs-találkozó

Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Tovább

Lendvai Ildikó: az év amikor elvesztette otthonát – A menekülő gyerekeknek megváltozik a viszonya a tárgyakhoz

Szombat, pár órára megint a Migration Aid Madridi úti menekültszállója, “játszósarok”. (Gyertek Ti is önkénteskedni bármely más munkakörbe is, most tele a szálló, nagy szükség van minden segítségre!) Azt figyelem botcsinálta pszichológusként, hogy a menekülő gyerekeknek megváltozik a viszonya a tárgyakhoz. Ami eddig körülvette őket, az szinte mind otthon maradt.

Tovább

Szijjártó Péter friss, ropogós bejelentkezése Brüsszelből: új szintet lépett a háborús kockázat!

Szijjártó Péter Brüsszelből jelentkezett be közösségi oldalán, a külügyminiszterek tanácskozása után. Szavai szerint szintet lépett a háborús kockázat. “Bár nem volt döntés újabb szankciókról, de új dimenzióba léptünk a háborús kockázatok tekintetében. Ezért még egyértelműbben és keményebben kell fellépnünk érdekeink, azaz a béke és biztonság garantálásában Magyarország tekintetében. Holnap Genfben ENSZ emberi jogi ülés, csütörtökön Brüsszelben NATO csúcs, majd csütörtökön és pénteken EU-csúcs, és utána New Yorkban is kiemelt téma lesz a háború – számolt be a hetéről a külügyér.

Tovább

Hétfőtől nem kívánatosak az önkéntesek és a civilek a Nyugati- és a Keleti pályaudvarokon

Többször beszámoltunk arról, hogy az Ukrajnából érkező menekültek, miután begördült velük a vonat a magyarországi pályaudvarokra és azt hitték, hogy kicsit fellélegezhetnek, milyen “kitett lábakkal” találták szembe magukat. Jószerével az önkéntes civil segítőknek köszönhető, hogy megtudtak ugrani olyan egyszerűnek és alapvetőnek tűnő dolgokat, mint például a mosdóba bejutás, az információhoz jutás egy nyelveket beszélő segítségével, vagy helyjegy vásárlása a tovább utazáshoz, mivel a bankkártyájuk nem működött. Így volt ez vasárnapig, de….

Tovább

Amikor a valóság vállon veregeti Orbán Viktort: levél a Keletiből egy hiteles embertől, aki valóban segít!

Orbán Viktor a Karmelita melegéből mást sem hangoztat, hogy vezetésével mindent megtesz az erre hivatottak tanácsa, hogy az Ukrajnából Putyin háborúja miatt menekülőknek segítsenek. Ennek némileg ellentmond a helyszíni tudósítás a Keleti pályaudvarról, ahová a hús-vér emberek ezrei érkeznek és civilek segédkeznek, ahogy tudnak.

Tovább

Tarjányi Péter: pokoli hetünk lesz itthon és külföldön egyaránt…– Következtetések az elmúlt 24 óra történései kapcsán

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg az elkövetkező 7 napban megpróbálja áttörni Ukrajna védelmi vonalait. Fő támadási irány az északi körzet – Kijev és térsége – lesz. Itt megkezdődik az ostrom és Moszkva igyekszik majd elfoglalni a várost. Bármi áron, mert GYŐZNI akar!!! Aki még a városban van – magyar diplomaták, üzletemberek, illetve az újságírók különösen – haladéktalanul hagyják el a körzetet!!!

Tovább

Szíjjártó megint beleszállt “Brüsszelbe”

Komoly, időnként kemény hangú, olykor szenvedélyes vita zajlott az afganisztáni helyzetről, de az Európai Unió egyes tagországai és a brüsszeli intézmények sajnos, újra a 2015-ös pályára álltak rá – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a szlovéniai Brdo pri Kranjuban, az EU-tagországok külügyminiszterei informális tanácskozásának második napján.

Tovább

Két gondolkodó és a kormányzati aparacsnyik ugyanarról, miközben Afganisztán pokollá vált

A század talán legnagobb tragédiája zajlik Afganisztánban. Eközben a magyar kormány, ellentétbe más országok vezetésével, csak hezitál, és hárít, pedig milyen egyszerű lenne segíteni. Lássuk az ellentmondást jó és rossz között!

Tovább

Még a Szájer-féle tákolmányba is bekerült a tilalom, az Orbán-rezsim mégis lábbal tiporja – Lapzsemle

Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programjának munkatársa beszélgetett a Klubrádióban
 Mérő Verával. A beszélgetés sok kevéssé közismert részletet tárt fel azzal kapcsolatban, hogy az Orbán-rezsim miféle esztelen, kegyetlen, gonosz mindennapi gyakorlatot vezetett be déli határainkon és az ország egész területén 2015 óta. Heti lapzsemle

Tovább