Esetleg Ön is érintett? Ők kérhetik az öregségi nyugdíj újra számolását!

2023-ban az 1958-ban születettek érik el nyugdíjkorhatárukat a 65. születésnapjukon. Amennyiben a 65 évet betöltő személy a nyugdíjazása előtt korhatár előtti ellátásban részesült, alapesetben ennek összegét kapja továbbra is. Viszont ha a korhatár előtti ellátása mellett dolgozott, kérheti a nyugdíja ismételt megállapítását

Több, mint 10.000 magyar bedőlt, ne Ön legyen a következő – Ne üljön fel olyan hirdetésnek, ami túl szép, hogy igaz legyen

Azt gondolhatnánk, hogy 2023-ban már nem annyira faék-egyszerűségű átverni magyar emberek tízezreit, de az alábbi példa szerint ez messze nincs így. Változatlanul tejelünk, ha elég csábító az ígéret!

Tudják, amíg nincs baj, addig…., de ha van? – Egy tragédia margójára egy „kék” szemével

A tudatlanok nagyképűségével kezeli a regnáló a rendőrök, tűzoltók, mentősök helyzetét. Nem reagálnak az egyértelmű jelekre, hogy aki teheti, elhagyja a köteléket. Akik maradnak, feltehetően hivatástudatból teszik, de badarság visszaélni az elkötelezettségükkel. Pedig amikor bekövetkezik a tragédia, csak rájuk számíthatunk!

A Foodpanda ahol tud, segít! – Állásajánlat 70+-osoknak – De hát őket egyszer már megvédte a leszakadástól az Orbán-kormány, nem?

Félreértés ne essék, nem a Foodpandát akarom kritizálni, ők csak észrevették, hogy Orbán Viktor ispán, vagy éppen most mi, és regnálótársai az oly sokszor emlegetett nyugdíjkiegészítéssel, ami fejenként átlag pár ezres lehet és az sem havonta, nem oldották meg a szépkorúak tömegének kajagondját.

1/70-ed cserepes virág a tanárfejadag pedagógusnapra a tankerülettől a XVIII. kerületi Vörösmarty suliban

A XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium teljes tantestülete -70 fő!- munkájuk „elismerése” okán a Külső-Pesti Tankerületi Központtól 1, azaz egy cserép orchideát kaptak, amit humorukat megőrizve „vándor virág” névre kereszteltek a megajándékozottak  és így naponta más-más tanár mondhatja magáénak.

„Hol lehet jelentkezni???” – kérdezi a nyugdíjas kommentelő – …és, hogy mi ennyire kelendő 2022 Magyarországán? 65+-osan is a munkalehetőség!

A közösségi oldal böngészése közben egy hirdetésen akadt meg a szemem a hírfolyamomban: „Dolgozzon a MEKI-ben! Nyugdíjkiegészítés velünk!”. Rögtön beugrott amikor nemrég a gyerekekkel beugrottunk pár nagyon egészségtelen, de legalább annyira finom hamburgerért és láttuk, ahogy egy „szebb napokat látott” hetven körüli néni sepregette a vendégek után a szétszórt szemetet. Önkéntelenül is felkapdostuk előle-helyette és láttuk az arcán a hálás félmosolyt…..

Nem rötyög! Orbán szerint: „a munkának van jövője Magyarországon!” – …és vele, meg az udvartartással mi lesz?

Palkovics László ötlete nyomán 2020-ban teljesen átalakult a szakképzés: változott az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig “dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége gyermekét 18 éves koráig, vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.