Gyurta Dániel rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté úszta magát

Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszónk mostanság pályát módosított és minden jel szerint Szijjártó Pétert választotta “edzőjének”, aki ilyen minőségében egyengeti is a karrierjét. A külügyminiszter javaslatára most rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszónak Novák Katalin köztársasági elnök. Az erről szóló határozat a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg.

Orbán Viktor kijelentése miatt bekérette a zágrábi magyar nagykövetet a horvát külügy

Bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét kedden, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentésére, miszerint “Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle” – jelentette a Hina horvát hírügynökség nyomán az MTI.

A jó Csiszár virágvasárnapja

Csiszár Jenő új rezidenciát kapott tőlünk (tőled is, tőlem is, bizony!) a Lago di Como (Comói tó) partján, 60 kilométerre a főkonzulátustól. Megkérdezték a KKM-et. “A magyar külügyminisztérium annyit válaszolt …, hogy a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, és nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára. A HVG úgy tudja, Szijjártó Péter is járt Csiszár villájában.” Naná, épp ott nem járt volna?

Rogán és a kézi vezérelt nagykövetek – avagy ki fújja a passzátszelet?

Miért pont a nagykövetek maradnának ki a Fidesz-kampányból? Hol van az előírva, hogy a Magyarországot képviselőknek az országot kell megtestesíteni külföldön és nem a regnálót? Mondjuk a politikai kódexben – ha van olyan. Meg a demokráciákban – olyan biztosan van, na jó, nem nálunk, de…. Nem lehet nagy dicsőség 2021-ben magyar nagykövetnek lenni!

Új kormányzati botrány a láthatáron? Miért rendelték titokban azonnali hatállyal haza Magyarország bangkoki nagykövetét?

“Folyosói” információk szerint a Kaleta-ügyhöz megszólalásig hasonló okból rendelték haza Thaiföldről Bus Szilveszter nagykövetet, korábbi helyettes államtitkárt. „Nagy a hallgatás, de nagy a sietség is, hiszen a jövő hétre már a külügyi bizottság az új bangkoki nagykövet meghallgatását tervezi – nyilatkozta Mesterházy.