Mi lesz így az ezeréves történelmi hagyományainkkal? – Hogyan mondják angolul, németül, franciául, hogy “vármegye”?

A képviselők a kormánypártok kezdeményezésére 140 igen, 36 nem szavazattal, kétharmados többséggel fogadták el Magyarország Alaptörvényének tizenegyedik módosítását. Egyik -bár kétségtelenül nem a legfontosabb, inkább szimbolikus- ilyen, hogy a jól bevált megyékről “visszaelőzünk” párszáz évet és vármegyékben éljük tovább az életünket. Kerítésen- és a magyar nyelven túl a világ nem különösebben vesz a dologról tudomást.

Read more

Nem magyar fülnek szánt mondatok Orbán szájából – A kis butus, ma, a Google-fordító korában?

Egyre nehezebb Orbánnak kedvenc időtöltésének hódolnia, hiszen a pávatánc néven elhíresült miniszterelnök-brake nem veszi figyelembe, hogy az emberek nyelveket tanulnak -ha tetszik, ha nem- vagy legalábbis élnek a XXl. század vívmányával, az internethasználattal. Innen már csak egy ugrás rájönni, hogy a google fordító használata nem ördöglakat, annyira meg a NER sem tudja lecsökkenteni a kötelező suliba járás korhatárát, hogy ennyi ne ragadna mindenkire.

Read more

Focisták hozták be a mutáns koronavírust?!

Lehet, hogy nem volt véletlen, hogy Németország nem engedte, hogy a Liverpool-RB Leipzig Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt náluk játszhassák le, csakúgy, mint az azt megelőző focimérkőzést sem? Nem úgy mi! Teljes testtel rájelentkeztünk, hogy a Puskás Arénában legyen a meccs.

Read more

Pin It on Pinterest