Mit lép Orbán? Csehország után Románia is kilép a budapesti székhelyű orosz bankból

Csehország után Románia is kilép a budapesti székhelyű, orosz többségi tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bankból (NBB) az orosz-ukrán háború miatt – írja az adevarul.ro. Az orosz befolyás alatt álló NBB-nek kilenc volt, vagy jelenlegi szocialista ország a tagja, amelyeket pénteken a szintén tag Csehország szólított fel a szervezetből való kilépésre – számolt be a Reuters  nyomán a Telex.

Read more

Szél: Micsoda behódolás ez és milyen időzítéssel!

Két hír egymás mellett: 1.)az Európai Unióban szankciós intézkedések léptek életbe négy magas rangú orosz állami tisztviselővel szemben a Navalnij elítélésében és bebörtönzésében játszott szerepükért és 2.) a magyar kormány magas állami kitüntetést adott át a távozó orosz nagykövetnek. Ez szúrt szemet Szél Bernadettnek is….

Read more

Ungváry Krisztián:”Fogalmazhatok úgy is, hogy az orosz bank beengedése nettó hazaárulás” 

Tejesen nyilvánvaló, hogy az egykor a KGST bankjaként működő, majd újraaktivált Nemzetközi Beruházási Bank az orosz titkosszolgálat az orosz kémhálózat része. Az pedig, hogy ez a bank Budapestre teszi át a székhelyét és gyakorlatilag minden magyar ellenőrzés és szabályozás nélkül működhet, a nemzetbiztonságot súlyosan veszélyeztető ügy – nyilatkozta Ungváry Krisztián történész a Népszavának.

Read more

Bruck András: Sírás lesz a vége

Egész biztosan így lesz, a pusztítás ütemét és méreteit látva ez immár aligha elkerülhető. Most azonban egyelőre pont az a főpolgármester fenyegette meg ezekkel a szavakkal a fővárosi ellenzéki képviselőket, aki a budapestieket évtizedekre belekényszerítette a 3-as metró orosz szerelvényeibe.

Read more