A Fidesz a damaszkuszi úton – „Csuhások! Térdre, imához!

A Fidesz a damaszkuszi útjának legújabb állomása: Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégeit fogadta a parlamentben, s üdvözlő mondataiban kiemelte: a napi politikai viták színhelyén „ritkán adatik meg, hogy a testvériség és az egyetértés ennyi elhivatott képviselője legyen egyszerre jelen”. 

Tovább

Ha bele pistultok is teltházas lesz az Ákos-Eucharisztikus koncert! – Kötelező a részvétel több egyházi iskola tanulóinak….

Csak nem gondoljuk, hogy belenyugszik a regnáló, hogy a mi pénzünkön összegrundolt keresztény világtalálkozón megessen az a csúfság, hogy Ákos pár arra kolbászólónak danoljon! Majd tesznek róla! És lőn…. alakul a teltház!

Tovább

Mit nem ért Semjén és csapata? Ki mer idejönni az Eucharisztikus Kongresszusra ilyen járványkezelés után?

Olvasom, a Respublikán, hogy csodálkozik a kormánysajtó és a mögöttük állók, hogy miért lett minden idők egyik legkevésbé látogatott Eucharisztikus Kongresszusa a budapesti. Megy a magyarázatgyártás ezerrel, bár helyesebb lenne magyarázkodást írnom.

Tovább

Csak úgy, szokás szerint – Vendéglátás NER módon

Az idén, szeptember 5. és 12. között (1938. után) ismét a magyar főváros adhat otthont a  Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Nagy dicsőség, nagy tisztesség. Tavaly lett volna, de a járvány miatt elhalasztották. NER-megoldások 2021 Magyarországán….

Tovább

Ókovács “Keresztény évaddal” próbálja levakarni hátáról a kultúrkampf célkeresztjét?

Ókovács Szilveszternek úgy kell kevernie a lapokat, hogy ne járjon úgy, mint a Petőfi Irodalmi Múzeum volt igazgatója, Prőhle Gergely, akit annak ellenére ki tudtak csinálni az “új harcosok”, hogy NER-kompatibilis kultúrpolitikus volt.

Tovább