Az Alkotmánybíróságnál is elbukott a ferencvárosi polgármester népszavazás kezdeményezése

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester azért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy nyilvánítsák alaptörvény-ellenesnek, illetve semmisítsék meg a Fővárosi Törvényszék végzését, amellyel  elutasította a Fudan kínai elit egyetemről szóló helyi népszavazási kérdést.

Nocsak! Trócsányi-Schaller-Baross: a nemzeti politikai pártok a nép akaratának kialakításában (…) meghatározó szerepet játszanak

Az Európai Parlament csütörtökön jelentést fogadott el, amelyben kifejezte álláspontját az európai szintű politikai pártokra és alapítványokra vonatkozó szabályok módosításával kapcsolatban.

Magyar György: nincs olyan népszavazás, ami megakadályozhatná Orbán ámokfutását

Amennyiben Orbán Viktor a kétharmados parlamenti többség birtokában valóban ki akarná vezetni Magyarországot az Európai Unióból, ezt népszavazás útján aligha lehetne megakadályozni. Más kérdés, hogy talán nincs is ilyen szándéka, bár ezzel kapcsolatban tett néhány sajátos utalást.

Ujhelyi: népszavazást kezdeményezek az uniós tagságunk megerősítéséről!

Soha ilyen komoly és valódi veszély nem fenyegette még Magyarország uniós tagságát, mint most, amikor világos és egyértelmű lett, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány képtelen teljeskörű kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal és a hazánknak járó források egy részét bizonyosan elveszítjük – fogalmazta meg véleményét szokásos heti levelében Ujhelyi István Európa-parlamenti képviselő közösségi oldalán.

Magyar György: a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen bohócot csinált magából!

Megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság azokat a civil szervezeteket, amelyek a „gyermekvédelminek” hazudott népszavazás érvénytelenségére szólítottak fel. Az ugyanazon ülésen született másik határozat szerint – bár a jogsértés megállapítható – nem kell bírságot kiszabni.

Havas Henrik: Brüsszelből óriási a nyomás, én is érzem itt a mellkasomon – Kitől kell megvédeni a gyerekeinket?

Havas Henrik videó blogjában nem először ugrik neki a kormány „gyermekvédelmi” népszavazásának. Nem tett másként az országgyűlési választással egybekötött, végül eredménytelenül záródott  népszavazás napján sem. 

Orbánia, 2022: „választás” után – Példátlanul mocskos kampányt éltünk át

„Minden készen áll a “választás” korábbiaknál is teljesebb elcsalásához, pontosabban ahhoz, hogy a folyamatos csalások eredményeképpen a Fidesznek kedvező eredmény szülessen. Csak remélni lehet, hogy ezúttal nem fog sikerülni.” A fentieket március 31-én írtam – április 3-án, utoljára, a remény is meghalt.