Maszkra fel? Újra emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Gondolja végig: nem áll semmiből, hogy gondoskodjon arról, hogy legyen a táskájában, zsebében egy maszk, amit felvesz, ha liftbe, közlekedési eszközre, kis- vagy nagyobbacska boltba betér. Ne feledje, a megfelelő mennyiségű oltás nem zárja ki, hogy akár újra megfertőződjön, de az ismert covd-variánsok hatása könnyebben átvészelhető lehet.

Lemondott a főszerkesztő – Az Egészségfejlesztés folyóirat is bekebelezve….

Szia, Uram! Találtam még egy tőlünk független sajtóorgánumot! Kéred? – hangozhatott volna el a felismerés, hogy akad még a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott lap, -Egészségfejlesztés folyóirat- ami nem hajlandó egy az egyben behódolni, hanem -Uram, bocsá’- saját gondolatokat, véleményeket közöl -most figyeljenek!- korszerű népegészségügyi ismeretek témában.

Semmelweis-nap: ma zárva vannak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak is

Nem nyitnak ki ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak sem. A Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

Müller Cecília 3,6 millió forintos „motivációs elismerést” kapott – Hogy mire motiválnák, az nem publikus

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársai összesen 313 millió forint értékű „extra juttatást” kaptak az utóbbi hónapokban. Müller Cecília országos tiszti főorvos ebből 3,6 millió forintos „motivációs elismerést” kapott – derült ki az RTL cikkéből a 10 hónapja kikért közérdekű adatigénylésre hivatkozva. Müller zsebét nem először érte a megtiszteltetés, a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban 6 milliót kapott.

Hadházy: …kezdik érezni az ügy súlyát….

„Ha egy buszsofőr százhússzal átszáguld tíz piroson, miközben mögötte ül 40 utas, elítélik foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért. A magyar egészségügyi irányítás pontosan ennyire szegte meg a szakmája legalapvetőbb, írott szabályait az orosz és kínai készítmények engedélyezésekor” – próbálta az egyszerű, de sokatmondó hasonlattal érzékeltetni Hadházy Ákos független képviselő a súlyát az orosz és kínai vakcinák ügyében.