Orbán-prioritás: atlétikai vb-re milliárdokat örömmel, tanár- és egészségügyis bérrendezésre szigorúan nem!

Értem én, hogy klassz dolog egy atlétikai világbajnokságot megrendezni, de az sem kutya, ha művelt, gondolkodó, világra nyitott gyerekeket nevelhetnek kiegyensúlyozott, tanári pályájukat hivatásként űző oktatók és, ha olyan egészségügyet tart fent az arra hivatott kormány, ahol nagytudású, orvosok, nővérek jól felszerelt kórházakban gyógyítják az arra szorulókat. Ön szerint?

Emlékeztetőül, hogy miért tűnt el és miért ne is várjátok Sándor Máriát! – Érdekvédő-sirató

Sándor Mária nevét hat évvel ezelőtt ismerte meg a nyilvánosság, amikor a tisztességes, becsületes betegállásért emelte fel a szavát és maradt a végére egyedül. “Máriát a 60. születésnapomon láttam utoljára. Néhány telefonos beszélgetés és időnként levélváltás a jelen kapcsolatunk. Társak voltunk, társak vagyunk. Ő nem felejt! És én sem.” – olvasható egy bejegyzésben, ami azt igyekszik elmagyarázni, miért hagyott fel a közszerepléssel a lelkiismeretes betegápoló.

Dénes Tamás: a kormány úgy akarja irányítani az orvosokat, mint a katonákat “embernek kell minket tekinteni, tisztességes béreket kell adni”

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) elnöke köntörfalazás nélkül beszélt az egészségügyben kialakult helyzetről, melyben a rabszolgasághoz hasonlította a körülményeket: