Mit tudhat és kiről Farkas Flórián?

Bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Farkas Flórián nevével fémjelzett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába programjának ügyében. Az 1,6 milliárd forintos programot korábban az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is vizsgálta, sőt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) fel is mondta a támogatási szerződést a védhetetlen visszaélések miatt.

Read more

Magyar György: ha a büntetés-végrehajtás hibázott, kártérítés illeti meg az elhunytak hozzátartozóit

A büntetés-végrehajtás két kutyakiképzője fulladt a Dunába egy fogolyszökést imitáló gyakorlat közben. Ezzel kapcsolatban kérdések sora adódik: megfelelően felkészítették-e a fegyőröket a feladatra? Rendelkeztek-e megfelelő védőfelszereléssel, s miért a folyónak azt a szakaszát választották, ahol veszélyes örvények vannak, amelyek leküzdése teljes menetfelszerelésbe öltöztetett gyakorlott úszók számára sem feltétlenül megoldható kihívás?

Read more

Van, aki nem szereti az átvilágító ügyvédeket! – A hatóságok elfektetik, elhúzzák az ügyeket

Az egyik nyomozati jogkörrel rendelkező magyar hatóság egy magas rendfokozatú tagja azt mondta a közelmúltban egy ügyvédnek privát beszélgetésben, nem tetszik neki, hogy a pécsi átvilágító ügyvédek nyomoznak, őt ez felháborítja.

Read more

Hadházy: “csak akkor úszhatja meg a jogi felelősségre vonást a Borkai-ügyben a megszüntetési határozat aláírója, ha papírt hoz arról, hogy az aláíráskor beszámíthatatlan volt…

Borkai Zsolt egykori győri polgármester adriai luxus-jachtos botránya kirobbanása után többen tettek feljelentést a korábbi győri ingatlanügyletek miatt, mivel a feltételezések szerint Borkai kompániája húzhatott hasznot az Audi győri gyárának bővítéséből. Szerdai hír, hogy megszüntette a hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanújával indított nyomozást az ügyben az ügyészség arra hivatkozva, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Read more

133 (bátor!) igen, két nem szavazattal és egy tartózkodás mellett: veszélyhelyzet prolongálva 2022 nyaráig! – és más “finomságok” a parlamentből….

Az Országgyűlés kedden több mint harminc ügyben tart szavazást, a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is döntöttek. A kormánypárti képviselők – miután az ellenzékiek nem vettek részt a szavazáson – jövő év nyaráig meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

Read more

Magyar György: amennyiben a megalapozott gyanú a bíróság előtt is megáll, Völner gyakorlatilag mindent elveszít

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indítványt tett a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Völner Pál igazságügyminiszter-helyettes, fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Állítólag a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének kérésére. Elképzelhető, hogy ezért valaki a hatósághoz fordult, amit nem lehetett szőnyeg alá söpörni.

Read more

Pin It on Pinterest