A serdülő Rétvári Bence 684 forint napi fejkvótából biztos jól lakna! – Marad a napi étkezési normatíva!

“Nincs most pénz a szánalmasan alacsony, 684 forintos étkezési normatíva megemelésére a gyermekotthonokban – ezt írja a kormány, aki amúgy épp egy gyermekvédelmi népszavazást akar az országban. Napi ötszöri étkezésről beszélünk, és mintegy 7 ezer gyermekről és 684 forintról” – írja a Facebook-oldalán Szél Bernadett. 

Read more

Kispadon a magyar ombudsman?

Leminősítené és elvenné a magyar alapjogok ombudsmanának szavazati jogát a Világszövetség. A külföldi kollégákból álló értékelő testület, a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Világszövetségének Akkreditációs Albizottsága azt nehezményezi, hogy Kozma Ákos és hivatala nem emelte fel a szavát több súlyos magyar emberi jogi probléma esetében. AZ ATV Híradó riportja.

Read more

Ma az ő jogaikat csorbítják, holnap kiét, az Önét? – Ombudsmanhoz fordul az Összefogás az Egészségügyért

Az ombudsmanhoz és nemzetközi szervezetekhez fordultak a szakszervezetek az egészségügyi szolgálati törvény miatt. A Magyar Orvosok Szakszervezete, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége és az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége levélben fordult az alapvető jogok biztosához az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szóló 2020. évi C. törvény (Eszjtv.) két, alaptörvényt súlyosan megsértő passzusa miatt.

Read more

Lehallgatják a bentlakókat, vagy besúgóhálózatot működtetnek az idős-otthonban?

Egyre bővül azon rohadékságok köre, amiről azt gondoltuk, hogy “ezt biztosan nem merik…”. A regnáló “nix ugribugri”-elve legörög az utolsó faluig, a mindenkori házmesterek – elnézést a szakma valódi képviselőitől – gátlástalanul taposnak abba, akibe tudnak.

Read more

Pin It on Pinterest