Lazítások és szigorítások Omikron-tanácstalanság Európa szerte – Utazás előtt nem árt tudni

Szerdán ismét rekordszámú új Omikron fertőzöttet regisztráltak több uniós országban. Élen jár Franciaország, ahol több mint 332 ezer esetet jegyeztek fel, de helyi szinten rekord a közel 190 ezer olasz, a kevés híján 40 ezer portugál vagy a 24 ezer hollandiai új beteg is.

Rusvai Miklós és Falus Ferenc optimista nyilatkozatai a Covid-19 „jövőjéről”

Eltűnhetnek a covid-hullámok 2022 második felétől Rusvai Miklós szerint. A virológus az ATV Híradójának azt mondta: bár január közepétől az omikron hatására berobban az ötödik hullám, 2022 közepétől valószínűleg már nem foghullám szerűen jelentkezni a járvány.

Koronavírus-infó Dél-Koreából: a szépreményű „with corona” – nak vége, ismét távolságtartás, négyes fokozat….

Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számolt be tavasz óta közösségi oldalán a koronavírus-helyzetről, amit az engedélyével közöltünk. A szép reményű „with corona” – nak vége, ismét távolságtartás, négyes fokozat van, az a legmagasabb, este kilencig tarthat nyitva étterem, kávézó stb. és este tízig, a tanuláshoz való helyek – kezdte beszámolóját a pillanatnyi helyzetről.

Most minden kiderül: melyik vakcina mit tud kezdeni az Omikron variánssal?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában is izolálták a koronavírus omikron variánsát, aminek azért van jelentősége, mert ezzel megnyílt az út a vakcinák hatásosságának magyarországi vizsgálatára az omikron mutánssal szemben – közölte az NNK csütörtökön az MTI-vel.