Új név a feketelistán: a Wagner-csoportot is a vallásszabadságot megsértő szervezetek közé sorolta az Egyesült Államok

A vallásszabadság helyzete miatt az Egyesült Államok felvette az aggodalomra különösen okot adó országok jegyzékére Kubát és Nicaraguát, Vietnamot és Algériát különleges megfigyelés alá helyezte, az orosz Wagner-csoport pedig a vallásszabadságot megsértő szervezetek listájára került – közölte pénteken az amerikai külügyminiszterre hivatkozva az MTI.

Read more

Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” hírt hamisított?

Georg Spöttle, akit a kormánymédia rendszeresen foglalkoztat, mint biztonságpolitikai szakértől, most a Pesti Srácoknak segített be abban, hogy “hitelesen tájékoztathasson” az ukrán hadsereg embertelen támadásáról. Na jó, nem az akkor készült videóval, ugyanis a közzétett felvételen éppen az orosz hadsereg bombázását láthatjuk 2016-ból, Aleppoból – adta hírül a 444.hu.

Read more

Kövér, Semjén, vagy Putyin mondta? Az amerikai nagykövetség kvízéből kiderül! – Ez az a gáz, amiből nincs hiány…..

Ön nem szégyellné, ha egy mondat kapcsán kérdéses lenne, hogy az orosz vezető, vagy az Ön szájából hangzott el? A regnáló prominenseinek nincsenek ilyen kétségeik…. Másfél perces videóval jelentkezett hétfőn a Twitter-oldalán a budapesti Amerikai Nagykövetség, ami egy kvízt tartalmaz, melyben “kerítésen belül” vezető közszolgák -a magyar miniszterelnök-helyettes, a házelnök- és nyomukban más kormányközeli megszólalók- és Putyin között kell választani, hogy “ki mondta”.

Read more

Tarjányi Péter: más a realitás és más a “pártalap”

Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következetesek vonhatók le az orosz-ukrán háború vonatkozásában… – kezdett bele közösségi oldalán vasárnapi kiértékelésébe Tarjányi Péter biztonságpolitikai elemző. Olvassa, mire jutott!

Read more

Az emberiség a hülyeség mérlegére áll

A szankció szó eredetileg szigorú intézkedést jelent, bár nem áll távol ettől a másodlagos értelmezése, amely valaminek a szentesítését (egyben szentírásként való tiszteletének elvárását) takarja. A mai világban viszont az emberek többsége elsősorban a büntetésre asszociál, azonban itt már megbicsaklik a logika, t.i. nem mindig világos, hogy ki kit büntet, illetve hogy az adott intézkedések sora kinek is fáj jobban? A szankciót kivetőknek, avagy a szankciót elszenvedőnek.

Read more

Pin It on Pinterest