Az a boldog, bátor 133 ott a Házban – Kiutunk az Európai Unióból

Azok a boldog, bátor 133-ak a Házban, a főméltóságú úr felcsúti kerti budija mellett személyesen kiválasztott szerencsések (vagy inkább szerencsétlenek) mukk nélkül megszavaznak minden törvényjavaslatot, amelyet a kormány vagy valamelyik nyalonca a képviselőház elé visz. Ül közöttük néhány közvád alatt álló köztörvényes is, akik egyelőre csak azért csücsükélhetnek az előkelő padokban, mert a kétharmados többség nem lenne meg az ő voksaik nélkül.

Tovább

Szanyi Tibor: Városháza, Te Drága!

Mit kell tudnia egy városházának? Alapvetően kell bele egy plenáris és néhány bizottsági ülésterem, a városvezetés számára megfelelő reprezentatív irodák, többcélúan használható terek, udvarok, parkok, különböző kiszolgáló helyiségek és nagyjából ennyi.

Tovább

Hadházy Ákos: A döntés előre borítékolható volt….

Ma is “lógok” a “parlamentből”, de ezt büszkén vállalom. Ezekben a percekben kezdődik az “igazságügyi bizottság” ülése, ahol “megvitatják” és “döntenek” arról, hogy egyáltalán napirendjére veszik -e azt a javaslatomat, ami az EU Ügyészséghez szükséges alaptörvény módosításról szól. Valójában nem fogják megvitatni és nem fognak dönteni róla hiszen már régen eldöntötték.

Tovább