Jávor Benedek: az Ukrajna elleni orosz agresszióval a Paks2 projektnek vége!

Hogy az Ukrajna elleni orosz agresszióval a Paks2 projektnek vége, az mára a kormány számára is nyilvánvaló kell, hogy legyen. A bevezetett pénzügyi (a paksi projektet finanszírozó VEB Bank tiltólistára kerülése) és technológiai export-import korlátozások csakúgy, mint az általános geopolitikai kockázatminimalizálás jegyében az orosz együttműködések felszámolása mind politikailag, mind praktikusan megvalósíthatatlanná teszik a beruházást – vélekedett közösségi oldalán Jávor Benedek.

Read more

Jávor: az volt a terv, hogy politikai nyomást gyakorolnak a hivatalra, oszt jónapot? – Ez nem jött be: a Paks 2 projekt nem kapott engedélyt!

“Tudom, az előválasztás közepette ez a hír könnyen elsikkad, de szögezzük le: a Paks 2 projekt nem kapta meg törvényi határidőre a létesítési engedélyt. Az engedélykérelmet 2020. június 30-án nyújtották be, az Országos Atomenergia Hivatalnak 12 hónap állt rendelkezésre az elbírálásra, ami 3 hónappal volt meghosszabbítható. Ez a határidő csütörtökön lejárt. Az OAH a létesítési engedélyt nem adta ki. Helyette további hiánypótlást írt elő.

Read more

Igaza van Szél Bernadettnek, amikor azzal vádolja az Orbán-kormányt, hogy nukleáris veszélybe kergeti Paks-2-vel az országot?

Az ország egy emberként állt értetlenül, amikor a kormány statáriális váratlansággal és gyorsasággal  leszerződött az oroszokkal Paks-2-re. Több országgyűlési lépviselő azóta is küzd az értelmetlen döntés ellen közülük is a legkeményebben és elkötelezettebben Szél Bernadett, egy kori pártelnök, mára független országgyűlési képviselő.

Read more