A német parlament amellett voksolt, hogy vonja meg az EU a Magyarországnak ítélt támogatás egy részét

Orbán Viktor éppen egy hónapja járt Berlinben, ahol találkozott is Olaf Scholzcal, (és előző német kancellárral, Angela Merkellel is), de a Politico forrásai szerint a magyar kormányfő hűvös fogadtatásban részesült. Ennek felel meg az a csütörtök éjjeli döntés is, miszerint határozatban támogatja a német parlament, hogy uniós pénzeket vonjanak meg Magyarországtól.

Politico: Orbán ára, avagy “megoldást akarunk találni Magyarország gazdasági problémáira, de ilyen összegről szó sem lehet”

„Ha ilyen magasra teszik a lécet, hol lesz a középút? Mindannyian megoldást akarunk találni Magyarország gazdasági problémáira, de ilyen összegekről szó sem lehet” – idézi egy uniós diplomata véleményét a Politico cikke alapján a 444.hu, miután Szijjártó Péter hétfőn azt mondta, 15-18 milliárd euróból lehetne modernizálni a magyar energiaszerkezetet, hogy vállalható legyen az orosz olajembargó.

Az Unió pontosan tudja, miket trükköznek Orbánék a választások közeledtével!

Itt a választások ideje Magyarországon, és visszatértek a piszkos trükkök. Már csak két hónap van hátra a magyarok szavazásáig, Orbán Viktor miniszterelnök kormánya olyan titkos felvételeket hirdet, amelyek célja a civil társadalom és a független média lejáratása, írta meg a Bayer Lili a Poltico európai portálon.