Jön a 14. havi nyugdíj, 65 év felett és 18 alatt az ingyen gyógyszer Lengyelországban

Állandóvá tennék a 14. havi nyugdíjat Lengyelországban azon törvénytervezet szerint, amelyet a varsói kormány keddi ülésén fogadtak el. A tervezet elfogadását Mateusz Morawiecki miniszterelnök erősítette meg az idősügyi politikáról szóló sajtóértekezletén.

Molinók a lelátóról: „a Fradi csürhe az új békemenet”, vagy „a pártkönyvetek még a Holdról is látszik” – Újpest-tábor a regnáló ellen….?

Az Újpest otthonában rendezték a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának hétfő esti zárómérkőzését, amit a Ferencváros csapatával játszottak. A kuriózum nem a pályán zajlott, hanem a lelátón, ahol a hazai csapat szurkolói „előre megfontoltan” kormány -és Fradi- ellenes molinókkal készültek. 

A kisvasútnak is politikai oldalt kell választani? A gödöllői kifújóban, de a felcsúti pöfög, ha üres is?

Tiszta őrület! Azon már nem kapja fel a hírérzékeny olvasó sem a fejét, -nem elfogadva, de megszokva- ha azt hallja, hogy bizonyos munkahelyek erre hivatott ügyintézői csekkolják a felvételi beszélgetés előtt a jelentkező közösségi oldalait és nagyobb súllyal esik a latba az ott szerzett információ a döntésnél, mint a szakmai referencia, de, hogy egy csóró kisvasút se úszhassa meg a politikai megmérettetést, arról még nem hallhattunk.

Közlöny van róla! Éles a magyar Orvosi Kamarát ellehetetlenítő törvény

A szerda este megjelent Magyar Közlönyben megjelent az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény és az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény módosítása – írta meg a hvg.hu.

Szijjártó: jól esett a lelkiismeretemnek, hogy elmondtam…..

Nem az történik, hogy reggel felébredünk, és azt mondjuk, “na, ma mit lehet megvétózni. Ilyen még nem járt a fejünkben” – mondta Szijjártó Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón az ATV kérdésére, hogy folytatja-e a kormány Brüsszelben a vétópolitikát, miután több brüsszeli lap is úgy értékelte Scholz német kancellár szavait – hogy ha valaki azt gondolja, hogy ki tudja játszani a közös uniós kül-, és biztonságpolitikát és „az EU közös értékeit”, az kudarcra van ítélve – hogy Budapestnek üzent.

Ujhelyi: Orbán nemcsak harcot, de arcot is veszt!

Az ember – különösen, ha politikus – örömmel és büszkén nyugtázza, ha igaza van, vagy legalábbis beigazolódik, amit másokhoz képest már jó előre jelzett. Nekem most egyáltalán nem öröm, hogy igazam lett és hiába figyelmeztettem hetekkel ezelőtt arra, hogy baj lesz. Napra pontosan két hete írtam akkori nyílt levelemben, hogy tudomásom van arról: minden kormányzati sikerpropagandával ellentétben az Európai Bizottság elégedetlen a magyar vállalásokkal, a felvizezett teljesítésekkel és ez akár érdemi pénzvesztéssel járhat – kezdte heti gondolatébresztőjét Ujhelyi István, az Európai Parlament képviselője.