politika - Városi Kurír

Sorting by

×

Kunetz doktor: a hálapénz kivezetésére szükség volt, de nem így, egy „Orbános” huszárvágással…. – Ennek a levét isszuk együtt pártállástól függetlenül

Finoman szólva érdekes a magyar politikai kommunikáció, ahogy történjék bármi, azt a regnáló rezsim élén Orbán Viktor elsőszámú közszolgával sikernek, sőt, fantasztikus teljesítménynek nyilvánít. Legyen az egy döntetlen focimeccs, a nyugdíjak értékmegőrzése, a tanárok és az orvosok bérrendezése. Kunetz Zsombor doktor szerint ez előre látható volt.

Tovább

Az “SZDSZ hullák” és a Szondi teszt

Írtam egy cikket, aminek az volt a címe: “A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban”. Ebben kifejtettem, hogy a volt SZDSZ tagjainak jó része kritikátlanul, saját korábbi értékeit meghazudtolva tolta a nárcisztikus, pszichopata MZP-t az előválasztás során az egész országban, de főként Budapesten. Ennek oka a saját Gyurcsány-fóbiájuk volt.

Tovább

“A fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett…” – Egy vonatvezető segélykiáltása 2022 Magyarországán

Az alábbi történet 2022-ben esett meg Magyarországon, Örbottyán állomás közelében. Történt mindez ott, ahol szóban a család és a gyerekek megvédése az elsődleges kormányprogram. Lényegesen egyszerűbb dolog “megvédeni” a “jövőnk zálogát” olyan “ellenséggel” szemben, aki nem támadja őket, így tuti a győzelem, amit jól lehet kommunikálni. És mi más számítana….?! A 71-es Veresegyház-Vác vasútvonal közösségi oldalon jelent meg egy vonatvezető bejegyzése

Tovább

Tarjányi Péter: Putyint nem érdekli a nyugati politikusok Ukrajnába látogatása, az emberi jogok, nem érdekli más csak Ukrajna legyőzése!

Az elmúlt napok történései és Putyin elnök ma délelőtti moszkvai beszéde alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Minden médiahírrel ellentétben az orosz elnök komoly bejelentéseket tett!!! Ezt annak ellenére állítom, hogy nem hirdetett győzelmet és nem rendelt el általános mozgósítást – kezdte rendszeres napi elemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Tovább

Vásárhelyi Mária: a gyerekek, akik reggel úgy mennek iskolába, hogy minden lámpaoszlopon saját apjuk és családnevük mocskolását olvashatják….

Ahol gyermekkoromban laktunk, ott az utca szemközti oldalán egy belügyminisztériumi lakótelep állt 9 házból. A lakásokban fiatal belügyi- rendvédelmi dolgozók és börtönörök családjai éltek. Gyermekeik az én kortársaim voltak, az osztályunkba is legalább 8-10, ezekben a házakban élő gyerek volt.

Tovább

Békesi László: innen már valóban nincs hova hátrálni…!

Hétfő délelőtt a szabadesésben romló forint árfolyam ismét átlépett egy technikai és pszichológiai határt: 1 euro már több mint 400 forintba kerül. Ez azt jelenti, hogy a három hét alatt, az MNB által nyilvánosan ugyan meg nem hirdetett, de jól láthatóan tolerált, sőt saját “üzleti” szempontjai szerint kedvezőnek ítélt 355 Ft-ról egyre gyorsuló ütemben romlott 400 Ft-ra az árfolyam. Ez ebben az időszakban 13%-os nominális leértékelést jelent -foglalta össze a helyzetünket közösségi oldalán Békesi László volt pénzügyminiszter.

Tovább

Cenzúrázva, betiltva! – “Legközelebb virágcsendéletekkel próbálkozunk, szemérmesen eltakarva a porzót és bibét, különös tekintettel a politikai áthallásokra!”

Nem egyszerű a szegény közszolgaélet 2022 Magyarországán! Különösen annak vannak gondjai, aki döntési helyzetben van, hiszen a szélkakasként forgolódó kormány-elvárásoknak naprakészen megfelelni szinte lehetetlen. Ha hozzádobjuk még a lelkesedésből fakadó megfelelési kényszert, amit a delikvens maga állít maga elé, akkor történnek meg olyan cenzúra-esetek, mint ami a MÚOSZ Karikaturista szakosztályának rajzaival történt. Magyarország az “előre-úton”!

Tovább

A siófoki polgármeser ellenáll a “politikai szagú adok-kapoknak”: nem lesz automatikus utalás!

Néhány hete bátorkodtam tájékoztatni Siófok lakóit, hogy 3 helyi sportegyesület, összességében több tízmilliós támogatási kérelemmel fordult (mint, ahogy évről-évre) önkormányzatunkhoz. Bátorkodtam azt is megjegyezni, hogy a gyermeksportot továbbra is támogatni fogjuk, de csak az anyagi erőnkhöz mérten és nem egyedi kérelmekre utalt milliókkal, hanem a képviselő-testület által megszabott, bizony ebben a helyzetben szerényebb keret erejéig és pályázati úton.

Tovább

Bruck András: reményem, az ellenzéki szavazó

A sorban állásról kevés kellemes emlékem van, annak idején még koncert-, mozi-, vagy futballmeccsjegyért se szívesen álltam sorban. Kivételként egyet tartok számon, a szavazási sort. Akkor nem türelmetlenkedem, nyugodtan lépkedek előre, nézegetem, kiféle, miféle emberek állnak velem egy oldalon. És ilyenkor mindig elfog az a soha máskor nem érzett jó érzés, hogy mit jelent egy állam polgárának lenni.

Tovább

Szakcsi Lakatos Béla, amint éppen „a politikán felül, vagy inkább kívül áll…”!

2021 novemberében Józsefváros díszpolgárává avatták volna a „78 éves legendát”, ám Szakcsi Lakatos nem vette át a díjat. A Józsefváros újság meg is kérdezte a művészt, aki elmondta, az elismerést a „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva utasította vissza, „de a 2022-es parlamenti választások után, ha ismét neki ítélnék a díjat, elfogadná azt”.

Tovább

Bűn és bűnhődés – “Törvény nélkül nincs bűntett”

“Nulla crimen sine lege”. Azaz törvény nélkül nincs bűntett*: amire nincs törvény, azt nem lehet büntetni. Ennek alapján elhiszem a jogászoknak, hogy az az ocsmány, előre megfontolt szándékú tett, amelynek során a hatvan évesnél idősebbeket Sinopharmmal oltották be , tudatában annak, hogy ez nem ajánlott, s ezzel halálos veszélybe , sőt, akár halálba küldték őket -nem bűncselekmény, csak “politikai felelősség” -bár őszintén szólva ezzel jelzős szerkezettel nem tudok mit kezdeni: nem értem.

Tovább

Bravó! Ilyen a XXl. századi, tájékozott magyar polgármester: az ellenzék „ne hurcolja be a településre a megosztó politikát”

Helyszín: Magyarország, jelenleg még az Európai Unió tagországa, az évszám: 2022. A regnáló megfogalmazásában “illiberális demokrácia” -aminek semmi köze a demokráciához- az érvényben lévő ideológia. Helyi sajátosság lehet, hogy némely közszolga -esetünkben polgármester- úgy értelmezik feladatát, hogy munkaköri leírásában szerepel “főnöke” -választói- tájékozottságát korlátozza.

Tovább

Oláh Ibolya: abban az időben nagyon hittem a Magyarország című dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni – Geszti Péter: kár…..

A Partizán POP című műsornak adott interjút Oláh Ibolya énekesnő, aki a Megasztár első szériájában vált ismertté. Az énekesnő az interjú elején részletesen elmesélte, hogyan került a tiszadobi nevelőintézetbe, beszélt a versenyről és elmondta, miért nem hisz manapság az emberekben és azt is, miért nem énekli el többet a Magyarország című dalt.

Tovább

Bruck András: esélyeink és reményeink – A politikai Gólem legyőzhető!

Az ellenzéknek egyetlen elvesztegetni való perce sincs több, de végre mintha valóban kezdene beindulni a kampánya. Kampánygépezetet nem mondanék, mert az csak a Fidesznek van, neki viszont elsöprő erejű. Pénze rá, mint a tenger, és az is bármikor megduplázható, még aláírni se kéne hozzá semmit, a médiája Hegyeshalomtól Moszkváig terjed, választási szakértők szerint pedig 2010 óta kétszáznál többször nyúltak bele a választási szabályokba, és egyszer sem a fair parlamenti választás érdekében. És mégis, az így létrejött politikai Gólem legyőzhető

Tovább

Vásárhelyi Mária: társadalmi célú Schmidt-Csányi reklám a covid járvány nehézségeiről, aminek láttán Rákosi Mátyás is megnyalta volna a szája szélét

Tényleg nem akarok hinni a szememnek és a fülemnek! A Médiunió nevű, államilag finanszírozott civil szervezet kampányt indított “Felemelő történetek” címmel, amelyben civilek mesélik el, hogy ők hogyan küzdik meg saját harcukat a covid járvány okozta nehézségekkel.

Tovább

Nagy Ervin: az nem létezik, hogy olyan országban fogom nevelni a gyerekemet, ahol a politika mindenkin átlépve bárkinek a sorsát elintézi

Az emberre visszahull az a szeretet, amit ad. A bajban lévő embereken segíteni számomra gyerekkorom óta alapvetés. Az, ahogy egy szelet rántotthúsnak hogy tudnak örülni ma Magyarországon, az olyan lelki felüdülés,  ami elengedhetetlen része lett az életemnek. Szeretek ebben nem tetszelegni, szeretek jó lenni egész évben, nem csak erre az egy hónapra. Látom, hogy óriási bajban vanna a leszakadó régiók, ahol sokat jelent egy kis szeretetlöket…. –  vallott Nagy Ervin színész az ATV Egyenes Beszéd péntek este leadott műsorában.

Tovább

Majka: …egy olyan csávónak, mint én, mindig ellenzékből kell kornyikálnia!

A péntek esti Partizán adásában Majoros Péter, azaz Majka ült le Gulyás Mártonnal szemben, bár előtte ruletteztek egyet a stúdióban, ahol a rapper a szerencsejátékok iránti vonzalmáról is mesélt. Elmondta, hogy bár szereti ezt a műfajt, sosem esett át a ló túloldalára, ellentétben zenésztársával, Curtisszel, aki százmilliós nagyságrendben szórt el pénzt szerencsejátékokra.

Tovább