David Pressman Polt Péter munkahelyén járt

David Pressman nagykövet felkereste a Pécsi Tudományegyetem Nemzeti Virológiai Laboratóriumát, amely kulcsszerepet játszott a COVID-19 világjárvány kezelésében, és együttműködik az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetekkel, majd Legfőbb Ügyészség közleménye szerint „Dr. Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában bemutatkozó látogatásra fogadta az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét.”

Polték nem olvasták elég figyelmesen a saját papírjaikat? – Hadházy „kérdés, nem felelnek”-játéka….

Emlékeznek? „A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot” – az MTI szerint ezt mondta Orbán Balázs a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciájának szerdai nyitónapján, Budapesten. Ennek jegyében kezelődik a Hadházy Ákos szerint “Rogán-Schadl-Völner-ügy is?

„Egyelőre nem tudjuk, hogy hány ezer év letöltendőt kapunk majd a felújított buszmegállókért” – Hipersebességgel döntött a Kúria

Nem lehet panasz Polt Péter legfőbb ügyész és a Kúria ügyintézési sebességére, hiszen a fontos, az ország életét alapvetően befolyásoló ügyekben -lásd Kétfarkú Kutya Párt közérzetet javító festés-mázolásos akciói- teljes egyetértésben és példás gyorsasággal döntöttek.

Jogállamisági eljárás: nagyobb baj van, mint gondoltuk!

Kezembe került Johannes Hahn költségvetésért felelős biztos július 20-i keltezésű levele a Biztosi Kollégiumhoz – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Jávor Benedek, Budapest Brüsszeli képviselője. Ebben Hahn már júliusban felhatalmazást kér, hogy a magyar kormánynak a jogállamisági eljárásban eljuttatott nem kielégítő válaszai miatt értesítse a magyar felet a szankciók alkalmazásának szándékáról.

Magyar György: bírósági kinevezések: szakma versus lojalitás?

A Kúria elnökének, Varga Zs. Andrásnak a felesége lett a Fővárosi Ítélőtábla polgári kollégiumának tanácselnöke, miközben a kinevezéséről véleménynyilvánításra jogosult bírák több mint hetven százaléka ellene szavazott. Amúgy egy nemzetközi felmérés szerint a hazai bírói karból válaszolók 42 százaléka vélekedett úgy, hogy a bírákat nem feltétlenül a képességek és a tapasztalatok alapján nevezik ki.

Juszt László megfejtette, miért nem rendelte el az ügyészség Völner exállamtitkár előzetes letartóztatását!

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartotta és tartja továbbra is a szemét és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is a DK Völner-ügyben Polt Péterhez intézett kérdése kapcsán.