„Pusztítsd a szörnyet!” – Uszító matricák tűntek fel Pécsett

„Pusztítsd a szörnyet!” – Ez szerepel azokon a matricákon, amelyek Pécs belvárosában tűntek fel péntekre virradóra. Az alkotó fel is sorolja, kit/mit kell elpusztítani: LMBTQ+, ateizmus, marxizmus, liberalizmus, feminizmus, gender. A matricákról a bahir.hu készített képeket.

Tovább

Kunhalmi a Pride-on helyretette Gulyást népszavazás-ügyben

Kunhalmi Ágnes is a felvonulók közt volt a Pride-on, ahol a Blikk helyszíni tudósítójának elmondta, miért érezte úgy, hogy ma a több ezres tömeggel kell tartania, és természetesen beszélt a kormány homofób törvényéről és létezéséről, valamint helyretette Gulyás Gergely cinizmusát is.

Tovább

“Hazafias szervezetek” alkonya..?

“A Pride ellen tartottak tüntetést hazafias szervezetek” – ezzel a címmel “számolt be” a “magyarnemzet” a felvonulásról. Nos, személyes tapasztalatból tudom, hogy a felvonulás ennél picit több volt: a Fővám térig voltam a menetben.

Tovább

Kormányinfó – Gulyás teljes tagadásban: “nem látok botrányt! (…) a Pegasus-ügy nincsen!”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kezdte a kormányinfót, hogy az uniós helyreállítási programról már gyakorlatilag megegyezett a kormány az Európai bizottsággal, de a brüsszeli testület a “gyermekvédelmi törvény” miatt újranyitotta a vitát.

Tovább

Lakner Zoltán: meleg férfi mivoltom nem döntés kérdése volt, ennek a megélése és a felvállalása múlt rajtam

Sok féle képen lehetne reagálni arra, hogy ismét beköszöntött a pride hónap, de talán érdemes minden egyéb okoskodás helyett megnézni mit írt erről  közösségi oldalán az ország egyik legismertebb, nem egészen egy évtizede comingoutolt politológusa Lakner Zoltán.

Tovább