Ujhelyi: kinek jó az orosz oligarcha-kimentési kormányprogram? Nekünk, a “népnek”, biztosan nem!

Mennyiben magyar érdek az orosz oligarchák kimentése? Hogyan szolgálja Magyarország és a magyarok érdekét orosz oligarchák védelmezése a szankcióktól? – ezt a kérdést az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman tette fel nemrég a Twitteren. Teljesen jogos kérdés, függetlenül annak – a háborús konfliktusban nyilvánvalóan nem elfogulatlan – megfogalmazójától – fejtegeti a témát Ujhelyi István képviselő szokásos heti nyílt levelében.

Read more

Putyin: az orosz cégek figyelmen kívül hagyhatják a “barátságtalan” országok részvényeseinek szavazatát

Az orosz vállalatok egy részénél 2023 végéig nem kell majd figyelembe a “barátságtalan” országokból származó társtulajdonosok szavazatát a vállalati döntések meghozatalakor, Vlagyimir Putyin orosz elnök vonatkozó rendelete kedden jelent meg a jogi információk hivatalos internetes közlönyében.

Read more

Putyin elzárja a gázcsapot – Az orosz elnök válasza az EU által bevezetett árplafonra

Megérkezett az orosz elnök válasza az EU által bevezetett árplafonra. Putyin megtiltotta az orosz olajexportot olyan országokba, amelyek “felveszik az ársapkát”. Vlagyimir Putyin fontos bejelentést tett  a Független Államok Közössége (FÁK) vezetőinek találkozóján Szentpéterváron december 26-án – írja a Reuters.

Read more

Új név a feketelistán: a Wagner-csoportot is a vallásszabadságot megsértő szervezetek közé sorolta az Egyesült Államok

A vallásszabadság helyzete miatt az Egyesült Államok felvette az aggodalomra különösen okot adó országok jegyzékére Kubát és Nicaraguát, Vietnamot és Algériát különleges megfigyelés alá helyezte, az orosz Wagner-csoport pedig a vallásszabadságot megsértő szervezetek listájára került – közölte pénteken az amerikai külügyminiszterre hivatkozva az MTI.

Read more

A Schmidt Mária-Bayer Zsolt szerint már nemlétező Németország szövetségi parlamentje ismét borsot tör Putyin orra alá

Az ukrán nemzet elleni népirtássá nyilváníthatja a német szövetségi parlament (Bundestag) a holodomort, a mai Ukrajna területén 1932-33-ban pusztító éhínséget – írta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung a kormánypártok és legnagyobb ellenzéki erő közös határozati javaslatát ismertetve.

Read more

Baranyi: kinek mit intézett a kormánya! Nekünk keleti béreket, nyugati rezsiárakat és nemzeti szégyent

Ruszkik haza! 1956 óta talán soha nem volt annyira aktuális a forradalom jelszava, mint idén. A hősök előtti tiszteletadáson túl, a magyar történelem egyik legszebb, de mindenképpen leghősiesebb fejezete ma egyetlen fontos, fájdalmasan aktuális témáról szól – kezdte közösségi oldala bejegyzését Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Read more

Pin It on Pinterest