A finnek beelőzték a svédeket – legalábbis a Fidesz-frakció ítészei szemében

Áprilisra mindenképpen ki kell ötölni valami „zsarolás-alapot” kormánykörben, mert úgy tűnik, nem húzhatja tovább a regnáló, hogy a parlamentben megszavaztassa Svédország és Finnország NATO-tagságának támogatását. Hiába Semjén időhúzó javallata, Kocsis Máté közösségi oldala tanulsága szerint március 27-én zöld utat adunk a finneknek. A svédekén még rágódik a 2/3-ad.

Read more

Nekünk pezsegsz, fidesz-kvartett? – Finnországban nincs fogadóképes kereslet a fideszes delegációra

Szerdától nincs ok irigykedni a Hende-Győri-Németh-Schaller fidesz-kvartett egyetlen tagjára sem, -ők alkotják a delegációt, akiket a regnáló Finnországba küld „tárgyalni”- ugyanis a fogadó ország parlamentje külügyi bizottságának alelnöke szerint „nincs miről tárgyalni” velük.

Read more

Eljött az ideje jóváhagyni Svédország és Finnország NATO-tagságát

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Ankarában kijelentette: eljött az ideje jóváhagyni Svédország és Finnország NATO-tagságát, utalva arra, hogy a török parlament még nem ratifikálta a két ország csatlakozását.

Read more

Női kézilabda Eb: vereség a svédektől is, nem jut nyolc közé a válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 30-25-re kikapott Svédországtól az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján, hétfőn, ezzel eldőlt, hogy a 11. vagy a 12. helyen zárja majd a tornát.

Read more

Egy ember, egy eset és olvasatai: „Petiminiszter állapota folyamatosan romlik. Most a svéd televízióban járatta le magát. S egy kicsit minket is…” – „Én tényleg őszintén csodálom a miniszterünket (…) Egyszerűen zseniális!!!”

Szijjártó Pétert a svéd állami tévében a riporter a demokráciáról faggatta. A külügyér szokásos módon kikérte magának, rátolta a felelősséget Önre, mint választóra, mert megbízik bennük és felhatalmazta az országvezetésre a regnálót, majd a magyarok nevében kioktatta a svédeket. Az alábbiakban látható, hogy a demokráciafelfogásunkat mennyire határozza meg, hogy a Fidesz-árok melyik partjáról nézzük és, hogy egyáltalán tudjuk-e, hogy miről beszélünk.

Read more

Pin It on Pinterest