Kisteleken nem cicóztak a képviselők, látatlanban adtak el földet az újabb akkugyárnak

Megspórolva a lakosok és a lépviselők kérdezősködéseit, esetleges elégedetlenkedését, Kisteleken, ezen a cirka 7.000 fős Csongrád-csanádi városban a fideszes vezetésű önkormányzat úgy szavazta meg az 500 milliárdos földeladást, hogy nem tudták, de nem is nagyon érdekelte őket a projekt beruházójának neve és a terv részletei.

Orvosi Kamara felméri, hány orvos hajlandó letétbe helyezni a felmondását – Se orvos, se tanár, csak a Fidesz?

A parlament olyan törvénymódosítás elfogadása előtt áll, ami véleményünk szerint súlyosan veszélyezteti a betegbiztonságot, valamint a magyar orvosokra akarja ráterhelni az egészségügyi rendszer továbbra is kijavítatlan hibáit – kezdte a tagjainak kiküldött rendkívüli körlevelét a Magyar Orvosi Kamara a szerdán parlamenti szavazásra kerülő törvény okán.

Hazaárulás-e megvédeni a tolvajtól az értékeket?! – Ujhelyi-dilemma

Nehéz ma egyszerre hazafinak, európainak és demokraták lenni, mert ezek a fogalmak most önhibánkon kívül ütköznek egymással – magyarázta nekem a minap Bojár Gábor, a méltán neves vállalkozó és közgondolkodó a vele készített beszélgetésem során. Sajnos nagyon igaza van. Büszke magyar emberként, elhivatott és büszke európaiként, harcos szociáldemokrataként és hatgyermekes családapaként bizony az elmúlt időszakban komoly – és máig teljesen fel nem oldott – dilemmával küzdöttem. Mikor jár el helyesen a megválasztott képviselő, amikor az uniós források befagyasztása és lehívhatósága kapcsán kell állást foglalnia? Nehezebb kérdés ez annál, mint aminek látszik – kezdte közösségi oldala vasárnapi bejegyzését Ujhelyi István.

Rab László: pocakunk kicsit libeg ugrás közben, avagy miért atombombázik ez a Mini olyan gyakran?

Orbán már többször elsütötte az atombombás hasonlatot, melynek lényege, hogy ha beállnánk az európai országok oroszokat érintő olajszankciójába, az felérne egy atombombával. Miért példálódzik ez a drága ember az atombombával? Rab László szŰrreál összefoglalója a 21-es hétről.

Perintfalvi: a gondolkodó nőtől viszketnek bizonyos „szakállas himbilimbik” akkor is, ha éppen nincs is szakálluk

Elgondolkodtató bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Perintfalvi Rita, a kormánymédia és különösen Bayer Zsolt által már többször keményen támadott katolikus teológus. Perintfalvi minden megszólalásában kiáll az emberi jogok és különösen az LMBTQ közösség mellett, akiket a kereszténység eszméjére hivatkozva üldöz a magyar kormánykoalíció.

Medián felmérés: az iskolázottság emelkedésével csökken a Fidesz támogatottsága!

A Medián az RTL Klub megbízásából készített felmérést a választás előtti napokban készített felmérést a Medián, amelyből az derült ki, az iskolázottságnak döntő szerepe van abban, hogy a kormánypártra voksol-e valaki. A kutatás vonatkozó részletét a Facebook oldalán osztotta most meg az intézet.