Orbánról -tól- egy sort sem!

A Szabad Pécs szerkesztősége úgy döntött, nem számol be Orbán év végi sajtótájékoztatójáról, ezzel is tiltakozik a kormánynak kellemetlen kérdéseket feltevő orgánumok kizárása ellen. Mindaddig így tesznek, amíg antidemokratikusan választják ki a kormányinfón részt vevő szerkesztőségeket és ameddig a vidéki független sajtót semmibe veszik. „Persze, biztosan lesznek fontos bejelentések és kérdések is, többen közvetítik is, de ezt majd önök megnézik vagy elolvassák máshol…” – írtál bejelentésükkor.

Parászka Boróka: amit most látunk, az a milliárdokkal megtámogatott erdélyi Fidesz média bukása

Január 1-től megszűnik vagy jelentősen átalakul a fedőnevén erdélyi Médiatér-csoport által kialakított sajtó konglomerátum. Tulajdonképpen megszűnik az utolsó nyomtatott erdélyi magyar nyelvű napilap, regionális kiadványok. Ahogy sokan fogalmaznak: az erdélyi magyar sajtó – adta hírül közösségi oldalán Parászka Boróka edélyi újságíró.

Előretolt Helyőrség már Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Kárpátalján is

Határon túli mellékletekkel és új főszerkesztővel folytatja küldetését az Előretolt Helyőrség, A Fidesz-kurzus központilag irányított irodalmi-kulturális melléklete ezentúl Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Kárpátalján is jelentkezik.