Ne “brüsszeli bürokratázzon”, helyette “Vargázzon, Navracsicsozzon”, közelebb jár az igazsághoz! – Politikusok a kuratóriumi fotelekben….

Az utóbbi napokban többek között attól hangos a sajtó, hogy a továbbiakban feltételekhez köti az Európai Unió, hogy Magyarországról egyetemisták és kutatók részt vehessenek az Erasmus+ és a Horizont Európa programokban. A megszólalók politikai hovatartozásuk szerint állítják be az esetet: a regnálópártiak az Unió “nyomják Krahácsot” akciójának nevezik, a reális megközelítés viszont az, hogy már decemberben jelezte a szervezet, hogy gond van az egyetemi kuratóriumokba “élethosszig” beültetett fideszes potentátokkal.

Read more

A kormány “Maradj itthon, fiatal!” programja – ha már a “Gyere haza” nem vált be…..

Mit kell azzal bajlódni, hogy hazacsábítsa a magyar kormány azt a sokszázezer fiatalt, akik úgy gondolták, hohy “kerítésen kívül” keresik a tanulás, az életkezdés, vagy éppen kicsit “benőttebb fejlággyal” a családjuk boldogulását? Sokkal egyszerűbb módszert ötöltek ki: nem hajtják végre az unió Erasmus-programjának feltételeit, mindezt elhallgatják az emiatt hátrányt szenvedő srácok elől, akiknek így lehetőségük sincs kipróbálni a külföldi diákéletet. Kivéve persze a saját sarjakat….

Read more

Kövér László vagy emigrál az arabokhoz, vagy 2-szer röpköd az Ön pénzén a luxusrepülővel – véli Hadházy Ákos

“Kövér László a “honvédségi” luxus jettel repült az Ománi Szultanátusba, de a hétórás út után azonnal hazaküldte a repcsit. Így Kövér vagy emigrál az arabokhoz, vagy kétszer fordul miatta a luxusrepülő. Utóbbi esetben kb. kétszer negyven, azaz nyolcvan millió forintért utazott a szultánságba Kövér László, csak hogy megerősítse, hogy omán-magyar két jó barát és ötven arab testvérünknek budapesti ösztöndíjat ajánljon fel – véli Hadházy Ákos.

Read more

Orbán, a slepp és 60 üzletember Szamarkandban vendégszerepelnek a Türk-találkozón

Orbán Viktor kedvelt vendég -legalább ott!- a türk államok vezetőinek körében, ahová rendre ellátogat “vendégszereplő” minőségben. Ne feledjük, “rendes tag” ott sem lehetett, de azért -Törökország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán- megfigyelőként odaengedik a közelükbe Magyarországot.

Read more

Ez gyorsan ment – elfogyott a Gyármentő Program 150 milliárdja

Gyármentő programot indít a kormány, amelynek keretében első körben 150 milliárd forint összértékű támogatást nyújtanak a nagyvállalatok energiahatékonyságát növelő beruházásokhoz – jelentette be egy októberi szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és amit ő bejelent, az -hellyel-közzel- úgy is történik. Igen ám, de….

Read more

Pin It on Pinterest