Alföldi: a színházba járókat nem lehet politikai alapon osztályozni, aki szereti, az odajár, ahol jó előadásokat lát

Alföldi Róbert színész-rendezőt a “magyartenger” ősbemutatója kapcsán kérdezte a szeretlekmagyarorszag.hu. Kiderült, hogy miért tartja Bíró Bence darabját demokratikus drámának, miért él túl mindent a színház, amit folyton temetnek és persze előkerültek a mindannyiunkat érintő társadalmi kérdések is.

A beruházások, amelyek hozzátartoznak az identitásunk kifejezéséhez: Szépművészeti Múzeum és a Fudan – így, egy sorban….

Terjedelmes riport jelent meg az Indexen Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszterrel, amiben szó esett a tanár-diák-szülő tüntetésekről, a kulturális intézmények támogatásáról, az egyetemek finanszírozásáról, családpolitikai kérdésekről, amiből most a színházakról, múzeumokról és a felsőoktatásról kifejtett gondolatok közül idézünk.

Gyere velem színházba! – Ember Márk kezdeményezéséhez csatlakoztak színésztársai

“Szeretnék ebben az évadban minden hónapban meghívni egy előadásomra olyan pedagógusokat – és családjukat – , akiknek ezen körülmények között nincs lehetőségük erre költeni. A jegyeket a család minden tagjának állom, ha kell próbálok majd az útiköltségbe is besegíteni…” – posztolta Ember Márk szeptemberben. Kezdeményezéséhez sok színésztársa csatlakozott.

Egerben a legrosszabbra készülnek – Bezár a strand, az uszoda, a színházak, a művészeti központ, mert nem futja a rezsire

Egerben a legrosszabbra készül az önkormányzat: ideiglenesen bezárnák a színházakat, a strandot, az uszodát, a művészeti központ épületeit, hogy a rezsiköltségeken spóroljanak – írja az egriugyek.hu

Újabb rettenetes leleplezés! A kormány nullpontról elnevezett hírportálparódiája “kifinomult nemzeti műértő”-fokozatban…..

“Amíg lesz, aki ezt támogatja – az állam, egy önkormányzat, egy közösség, cégek, magánszemélyek –, mi addig leszünk nyitva. Ha már nem lesz ilyen, bezárunk” – írta az Átrium színház közösségi oldalán jelezve, hogy nem kicsi a baj, támogatásra van szükségük a túléléshez. A színház- és demokráciaszerető közönség -véletlenül sem a kormány!- gyűjtést indított, aminek eredménye eddig több, mint 50 millió forint.

Átrium: köszönettel tartozunk Fekete Péternek és Vidnyánszky Attilának. Nélkülük, az ő pusztító és romboló szándékuk nélkül ez az összefogás soha nem jöhetett volna létre!

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” – írta csütörtök esti posztjában az Átrium Színház. Ma vasárnap van és úgy tűnik, a nézők összefogtak a teátrumért.