Baross híd-foglalás Győrben – Diákok és szülők az esőben…..

Mintegy száz diák foglalta el Győrben a Baross híd fél sávját. „Nincs tanár, nincs jövő!”. „Szabad ország, szabad oktatás.„, ”A sztrájk alapjog” – hangzottak a jelmondatok a zuhogó esőben. Az Egységes Diákfront a követeléseit a Győri Tankerületi Központ ajtajára ragasztotta – tudósított az eseményről a Telex.

Read more

Tanárokért tüntetnek Budapesten, a Szabadság hídon át vonult a tömeg a Műegyetem elé

Budapesten Szolidaritási tüntetés a tanárainkért címmel tartanak demonstrációt az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete: a résztvevők a Kálvin térről a Műegyetem rakpartra vonultak át. Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt: szívesen visszavennék az iskolákat. Élő közvetítés a nemzeti ünnep eseményeiről.

Read more

Nyugodj meg Orbánisztán népe! Nem fél-, hanem 1 egész kiflit kapnak az ovisok! – üzente 2022 Magyarországán egy polgármester

Ne őrüljünk meg teljesen! Gondolkodjunk inkább kicsit! Tényleg azon megy a bruszt, hogy 2022-ben, Európa közepén egy óvodás gyerek hány kiflit kaphat uzsonnára? Egyáltalán miként vetődhet fel kérdésként, hogy nem annyit, amennyi jólesik neki? Nem lazacos, kaviáros díszitett szendóról beszélünk, hanem egy vajaskifliről!

Read more

A sztrájk – alapjog! – A tanároknak is szabad sztrájkolni.- Csak nem lehet!

Az orosz-ukrán háború önmagában is borzasztó dolog. Mellékhatásaiban azonban vannak egyáltalán nem mellékes következményei is. Mostanában okkal-joggal az orosz-ukrán konfliktusra figyel a világ, Európa, és természetesen Magyarországon is mindenki, félő tehát, hogy a rettenetes háborús tömegkommunikációs zavarban elvész a tanárok polgári engedetlenségi akcióinak, hangja.

Read more

Pin It on Pinterest