Gördülő besz@r@tás Orbániában: a tankerület befenyíti az iskolaigazgatót, aki megfélemlíti a tanárokat és a srácaink a végén……

Végre itt van az ideje, hogy felébredjünk, mi mindannyian, hiszen valamennyiünknek van érintett gyereke, unokája, testvére stb., aki elszenvedője a 2023 Magyarországán regnáló kormány eszetlen kapkodásának és az ideáikat szervilisen végrehajtó, nevüket alig-alig vállaló közszolgáknak.

Read more

“…hogy a sztrájk a nehezített terepasztalon is látható legyen…” – Közzétette a január 23-án kezdődő sztrájkhét részleteit és “kiskátéját” a PDSZ

Az elmúlt év kormányzati lépései azt mutatják, hogy a kormány csak a munkabeszüntetésekre figyel, csak ez éri el az ingerküszöbét. Emlékezzünk csak arra, hogy milyen vehemenciával próbálták ellehetetleníteni – egyébként sikertelenül – még a kétórás figyelmeztető sztrájkot is! – írta a PDSZ a január 23-án kezdődő munkahétre vonatkozó sztrájk-menetrendje bevezetőjében.

Read more

“Tanító?-Itt leszek? Óvónő?-Itt leszek! Szülő?-Itt leszek? -Tanár? -Itt leszek!” – A Grund-dal 2023 Magyarországán

Ritka pillanat, amikor azt hallani a dobogón álló tanártól: “Legyetek engedetlenek!” Tanteremben talán nem is fordul elő. Itt, a Kölcsey Gimnázium előtt, most igen. 180 km után megérkezik a Tudásmenet. Tömeg várja őket, diákok, szülők, tanító-kollégák.

Read more

Perintfalvi Rita: a világon hol van még ilyen, hogy egy kivénhedt rendőr felelős a nemzet legkardinálisabb ügyéért, az oktatásért?

Simkó Edit tanár ma lemondott. Azért lemondott, mert közalkalmazottként fel nem mondhat. Edit szaporítja azoknak a pedagógusoknak a sorát, akik az elmúlt hónapokban hasonló döntésre jutottak. Van, aki elkeseredésből, van, aki az oktatás helyzetének teljes reménytelensége miatt, van, aki azért, mert a kormányzat, és legfőképpen Pintér Sándor belügyminiszter – a világon hol van még ilyen, hogy egy kivénhedt rendőr felelős a nemzet legkardinálisabb ügyéért, az oktatásért? – egyszerűen képtelen kompetens módon és jó szándékkal megoldani a kialakult válságot – kezdte bejegyzését Perintfalvi Rita teológus közösségi oldalán.

Read more

Pintér Sándornak van egy új ötlete a tanároknak: évenkénti teljesítményértékelés

Pintér Sándor máig nem tisztázott szempontok mentén három hete egyes iskolákból iskolaigazgatókat és pedagógusokat hívott meg “konzultálni” 2022. december 16-ra. Az eseményen a felszólalók elmondhatták gondolataikat, majd előadásokat hallgathattak meg az oktatás irányítói részéről. Pintér Sándor oktatásért (is) felelős miniszter előadásából akkor az derült ki, hogy kevés információval rendelkezik a területről, az általa bemutatott adatokat nem érti. Sőt, kifogásolta, hogy a pedagógusok csak kritizálnak, de javaslataik nincsenek.

Read more

Orbán névrokon-szájjal üzent a tanároknak: ezután is ki lesz rúgva, aki nem megy be dolgozni

Orbán Viktor samesza, Orbán Balázs miniszterelnöki politikai igazgató szerint a tanárok nagyon jól jártak Pintér Sándor belügyminiszterrel. Nem lehet annál „konstruktívabb és a nyitott kapuk politikáját jobban képviselő testtartást felvenni”, mint amit a belügyér mutat az ügyükben – vélekedett. A vitatható kijelentés mellett az orvosoknak is üzent a “kis Orbán”, aki szerint az egészségügyben is “több évtizedes problémákat ” oldott meg a rendőr.

Read more

Hadházy: Jézus korbáccsal kergetné ki a templomokból a nevével visszaélő “lelkészeket”

Úgy tűnik, a Hit Gyülekezete betiltotta az istentiszteletek fizetős (?!) belső közvetítését – írta Hadházy Ákos közösségi oldalán a posztokra alapozva, amit cáfolni látszik a “megszólított” Facebookra feltöltött bejegyzése: “a félreérések elkerülése végett ezúton szeretnénk megnyugtatni az érdeklődőket, hogy istentiszteleteink élő közvetítéseit a jövőben is hozzáférhetővé tesszük a már ismert platformjainkon keresztül….”

Read more

Pin It on Pinterest