Hogy mi köze van az Ukrajnában dúló háborúnak a magyar taxisokhoz? A kormány megtalálta az összefüggést!

Szerda este a regnáló kormány Orbán Viktor vezetésével a kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva megengedte a közbeszerzések nyerteseinek, hogy árat emeljenek, csütörtök este ugyanerre hivatkozva hatósági árat vezetett be a taxi tarifákra. Ez idő alatt Ukrajnában, ahol valóban veszélyhelyzet, sőt háború van, behatoltak az orosz egységek a Donyecktől mintegy ötven kilométerre délnyugatra fekvő Vuhledarba.

Taxi-ügy: öregebb autókban ugyanannyiért, mint eddig utazhatunk, jöhetnek az iránytaxik, firnyákosabban terveznek ellenőrizni, nagyjából ennyi…..

Érthető, hogy a taxizással foglalkozóknak is meg kell élniük valamiből, tehát ne azon dohogjunk, hogy milyen drága a szolgáltatás. Az azonban elvárható, hogy kényelmes, biztonságos autókban, kulturált kül- és “bellemű” sofőrök a lehető legrövidebb úton vigyék el “utaskát” A-ból B-be. A szerda esti közlönyben megtalálható a változásról szóló rendelet.

Közlöny van róla! 4 betű és 3 szám = új rendszám!

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet új rendszámok bevezetését írja elő 2022 július 1-től. A Telex cikke szerint a négy betű két-két betűre tagozódik majd, közte a magyar címer lesz látható. A rendszámtáblán, csakúgy, mint a mostaniakon, ott lesz az EU-címer, és a H betű is kék háttéren.

Sumákban bulizók lebuktatása: „Ellenőrizzétek a taxikat is”, ezt az ukázt kapták a rend őrei

Széltében-hosszában kering a “jólértesültektől” a hír, hogy a kijárási korlátozást zugbulikkal hágják át a “vérükkel nem bíró” hazánkfiai-lányai. Nem újkeletű a dolog, -mondják a taxisok- amióta tart a korlátozás ez folyik városszerte.