tűzoltó - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudják, amíg nincs baj, addig…., de ha van? – Egy tragédia margójára egy “kék” szemével

A tudatlanok nagyképűségével kezeli a regnáló a rendőrök, tűzoltók, mentősök helyzetét. Nem reagálnak az egyértelmű jelekre, hogy aki teheti, elhagyja a köteléket. Akik maradnak, feltehetően hivatástudatból teszik, de badarság visszaélni az elkötelezettségükkel. Pedig amikor bekövetkezik a tragédia, csak rájuk számíthatunk!

Tovább

Egyszerűbb leégetni a gazt, mint többször traktorral lekaszálni? – Mit meg nem tesznek -egyesek- a terület alapon járó támogatásért! – Tűzoltó-helyzet Magyarországon….

Megdöbbentő információkat kaptam, miután beszámoltam arról, mennyire sok bozót-és erdőtüzet láttam a minap Borsodban. Többen jelezték, hogy nem csak a klímaváltozás az ok és azt is , hogy a helyi tűzoltók helyzete tarthatatlan – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Tovább

Orbán Viktor, a családlátogató – Ez, hogy működik? Kihúzzák egy kalapból a “szerencsést”?

Az ilyen hírek olvasásakor elgondolkodom, mi alapján választják ki Orbán Viktor miniszterelnök kommunikációsai, hogy melyik minifaluban kit látogasson meg a főnökük, amiből a legütősebb hírt lehet fabrikálni. A helyi tótumfaktum adja a tippet, vagy valamelyik listából találomra választanak alanyt?

Tovább

Nem unatkoztak a tűzoltók, 134-szer avatkoztak be szenteste

December 24-én összesen 167 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 134 esetben tűzoltói beavatkozásra is szükség volt. 45 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 36 épület gyulladt ki, 89 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük – írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tovább

Párttagságra cserélik az egyenruhát azok a rendőrök, akik a veszélyhelyzet ideje alatt próbálnak felmondani

Mondhatjuk magyaros leleménynek is, bár az, hogy olyan törvény lehet életben, ami a rend őreit és más rendvédelmist arra kényszerítsen, hogy csak abban az esetben élhet állampolgári jogával, ha kijátssza azt, nem nevezhető jó döntésnek.

Tovább