Ujhelyi István - Városi Kurír

Sorting by

×

Semmelweis-nap: ma zárva vannak az orvosi rendelők és a gyógyszertárak is

Nem nyitnak ki ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak sem. A Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

Tovább

Az Európai Unió előre megy, a Fidesz meg hátra – Amiről nem számolt be az állami média…..

Erről nem számolt be az állami média, de a fideszes sajtóalapítvány kiadványai sem hozták részletes tudósításokban a címlapon, pedig olyan jelentőségű változások kezdődtek el a héten az Európai Parlamentben, amelynek mindannyiunk életét – álláspontom szerint pozitívan – befolyásoló, forradalmi hatásai lesznek. A Fidesz természetesen ezt is megpróbálta megakadályozni; de szokás szerint az Európa-ellenes kisebbséghez szorulva maradtak, a strasbourgi plenáris jelentős többsége ugyanis elfogadta a radikális változtatásokat szorgalmazó parlamenti dokumentumot

Tovább

Ujhelyi 20.000.- forintos „Esély-kupon”-ötlete a válságálló mindennapokért

Annak ellenére, hogy a magyar kormány továbbra is előszeretettel támaszkodik a „minden nagyon szép, minden nagyon jó” sikerpropagandájára, az újonnan felálló Orbán-kabinet szerkezeti változásai és új vezéralakjainak egyes félmondatai azonban világossá teszik: a Fidesz is pontosan tisztában van vele, hogy szűk esztendők jönnek, amelyeket plakátokkal és jól hangzó mondatokkal nem lehet majd elfedni kezdte szokásos heti nyílt levelét Ujhelyi István.

Tovább

Élelmiszerkupont a magyarnak!? – Ujhelyi képviselő szerint a régi-új “jegyrendszer” segíthet!

A XX. században szinte minden európai országban, de a világ sok más államában is bevezettek jegyrendszert hosszabb-rövidebb ideig, akár többször is. Az elnevezésük változott, mert a kormányok szégyellték, hogy ilyen gazdasági eszközhöz kell nyúlniuk: adagolásnak, elosztási rendszernek, gazdasági ésszerűsítésnek, adagkártyának, elosztási kvótának, egyéni táplálkozási-füzetnek, háborús könyvnek nevezték.

Tovább

Ujhelyi István szocialista EP képviselő : az MSZP brandje avíttá vált, megkopott – Legyen az új közösségünk neve „Esély”

 Magunkon kell kezdeni a változást és a változtatást ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a változást akarók tömegeihez, hogy sikeresebben és hitelesebben tudjuk képviselni saját választóinkat. Fiatal kamaszként léptem be az MSZP tagjai közé, amelyet ma is életem egyik legfontosabb közösségének tartok; amelytől sokat kaptam és amelynek reményeim szerint legalább ugyanennyit vissza is tudtam adni az elmúlt évek során. Kezdi legutóbbi bejegyzését közösségi oldalán Ujhelyi István .

Tovább

Ujhelyi követelései Orbán sajtótájékoztatója nyomán

Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján semmi jelentős novumot nem jelentett be, csupán azt érzékeltette, hogy az eddig sem kompromisszumkész termetét meghazudtoló hatalmas arca az újabb 2/3-nyi szavazat birtokában tovább nőtt. Az elvétve elhangzó konkrét kérdések elől semmitmondó tőmondatokkal tért ki. Ujhelyi István közösségi oldalán reagált.

Tovább

Ujhelyi: ideje prés alá helyezni az uniós értékeket semmibe vevő és a jogállamiságot felszámoló kormányzatokat!

Elég volt az uniós állam- és kormányfők mismásolásából és az Európai Bizottság óvatoskodásából is, ideje prés alá helyezni az uniós értékeket semmibe vevő és a jogállamiságot felszámoló kormányzatokat! – írta közösségi oldalán Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője.

Tovább

“Magas labda volt, le kellett csapni!” – így indult a Fidesz “baloldal oltásellenes”-mantrája

Elgondolkodott már azon, hogy mi volt az origoja a “baloldal oltásellenes” című legújabb Fidesz-üzenetnek, amit reggeltől estig minden lehető fomában a képünkbe tolnak? Deák Dániel elemző megadja rá a választ!

Tovább