Az éhezés pártsemleges, aki a kezét segítségért nyújtja, ha tudunk, segítünk, szívből, emberségből – Karácsonyi ételosztás Debrecenben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete karácsonykor sem feledkezett meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról. A több éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívtuk a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat.

Read more

Év végi utolsó (?) pucsítások a “fillérekért”, avagy karácsonyi rege egy fideszes képviselő főszereplésével

Arról többször beszámoltunk, hogy beindultak az év végi ünnep előtt szokásos kormány-bónuszok, ajándéknak nevezett csomagok dömpingje, jutott belőlük a tanároknak, nyugdíjasoknak, rendőröknek, állami alkalmazottaknak. Na jó, a mértékük változó: a milliós tételektől az ezres nagyságrendűekig széles a skála, de úgy tűnik, ez így fidesz-kompatibilis.

Read more

Az igazi adventi koszorú – Korok, népek, hiedelmek, szokások, hagyományok

Minap olvastam egy cikket, amelyben az állt, hogy az igazi adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található. Csakhogy ez kizárólag a katolikus vallásúakra vonatkozik. Az adventi koszorú történeti előzményei ezredévekre nyúlnak vissza. Korok, népek, hiedelmek, szokások, hagyományok, vallások mélységeibe kell elmerülnünk, hogy megértsük, hogyan is jutottunk el a jelenig, azaz ahhoz, hogy a 21. században az adventi koszorúk akár szakrális, akár ünnepi díszként is megtalálhatók az otthonokban.

Read more

Az újbudai Fidesz-KDNP színt vallott: csúnya dolog közpénzen politikai véleményt közölnie a médiának

Nem egy újabb comig out-al van dolgunk, sokkal inkább az zavarja a hölgyeket-urakat Újbudán, hogy az országban megszokott Fidesz-egyeduralkodástól eltérően, a kerületben nem vehették át a hatalmat az önkormányzat újságja felett, így abban a városrész hírei mellett olyan hírek is helyet kapnak, amit nem a regnáló kommunikátorai írnak. Azért az érdekes, hogy ezek szerint ők is tisztában vannak azzal, hogy miként kellene működni a közszolgák-uralta sajtónak…..

Read more

Pin It on Pinterest