Szabad a gazda(g)! Kormányrendelet mentesíti a Matthias Corvinus Collegium új központjának építését minden általános és helyi építési szabály alól!

Külön kimondták, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló rendeletet nem kell alkalmazni. Bár már tavaly is szabad kezet adott a kormány a Matthias Corvinus Collegium új központjának építésére az egykori budai munkásőrépület helyén, most újabb külön kormányrendeletet hoztak azért, hogy ne kelljen alkalmazni az általános előírásokat – olvasható a hvg cikkében. A Városi Kurír megkérdezte, mit gondol a történtekről a kerület ellenzéki polgármestere.

Tovább

Főszerepben: Habsurg-Lotharingiai Vilmos – V. Naszályi Márta exkluzív

Talán az egyetlen szocialista siker-operett vot az 50-es évek vége felé bemutatott Eisemann Mihály mű Bástya sétány 77. A mű az akkori várbeli lakáshelyzetről mesélt a maga kedves bugyuta, ám -mégis divatos fogalommal élve- tényfeltáró módján. Tény ami tény, a mai helyzet egyáltalán nem bugyuta, inkább gyomorforgató, ahogy az V.Naszályi Mártával a várnegyedi és fővárosi önkormányzati képviselővel folytatott beszélgetésből kiderül.

Tovább