MÁV-vállrándítás az Európai Unió bíróságának ítéletére

Mi, utasok csak azt tapasztaljuk MÁV-ügyben, hogy késnek a vonatok, pokróc a jegykezelő, egy-egy járat megszűnik, kimarad, de, hogy mi áll a háttérben, az kevesünknek jut eszébe. Persze, itt is a munkaerőhiány, a fizetés, a munkakörülmények elégtelensége okolható, áttételesen a regnáló kormány hozzáállása az ügyhöz.

Napelem a sínek között! – Több mint egymillió kilométernyi vasútvonal van a világon….

A világ minden táján azon törik a fejüket a hozzáértők, miként lehetne a légkör károsítása nélkül energiához jutni. A sikerhez bizony el kell engedni a megszokott területek továbbgondolását, egészen új szemléletre van szükség. Svájcban találtak napelem-kihelyezés témában is egy reménykeltőt, ami májustól élesben termel….

Mészáros Lőrinc mikrofont ragadott: felolvasta, hogy megtörte a nyugat egyeduralkodását

Micsoda büszkeség töltheti el a Mészáros-szülőket azt látva, hogy a kis Lőrinc mekkora karriert futott be. Elégedetten nyugtázhatják, hogy érdemes volt taníttatni, mert kiváló agya nemcsak befogadta a szekmunkásképző tananyagát, de az életben is tudta hasznosítani. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a kályhagyár, az útépítés, a szállodaipar, a szemétszállítás, a stadion- és focicsapat tulajdonlás, a bankszektor meghódítása után ettől a szép naptól fogva „vasúttörténeti” jelentőségű cég boldog tulajának tudhatja magát.