Orbánt nem érdeklik a covid-adatok, büszke „atyuskaként” pózol új profilképén – Egy a kommentek közül: „a negyedik hullám likeolja ezt!”

Gondolom sokaknak feltűnt, hogy míg a kormány hivatalos oldalán hirdette, hogy maszk és oltási igazolás nélkül minél többen tömörüljenek a Békemenettel egybekötött október 23-i előadásán, a covid nem pihent. Pár napra rá már a „hivatalosság is elismerte: tombol a negyedik hullám. Orbán Viktor mit sem törődve felelősségével az ügyben, szerdán megváltoztatta közösségi oldala borítóképét, amin áhítattal hallgatja a vuduzott tömeg kinyilatkoztatását.

Merkely Béla kardiológus továbbra is ragaszkodik kormánykomform véleményéhez

A rektor értelmetlennek tartja az antitestvizsgálatokat is. Nem jó félelemben élni, ezért a magas rizikófaktorú páciensek illetve azok kérjék a harmadik oltást, akik attól félnek, hogy nem elég a védettségük – idézte a hvg.hu Merkely Bélát.

Duda Ernő virológus: akinél nem alakul ki a védettség, az olyan, mintha két méhcsípést kapott volna – nem 3.-ra, hanem még két Pfizer oltásra van szüksége!

Csak nekem tünt fel, hogy a kormánykommunikáció, élén Orbán Viktorral egy hete teljesen elengedte az oltásfelvételre való buzdítási kampányt, nem hallani dicső történeteket, hogy „legek” lennénk, most focilázban égnek regnálóék. Véletlen lenne, hogy a kormánycsend időpontja egybe esik annak a botránynak az erősödésével, miszerint a milliárdokér összevásárolt, az unió által el nem ismert kínai vakcina sok esetben nem adott védettséget, hatásossága a 60 év feletti korosztályban minimálisnak mondható?

Gulyás: a pünkösd utáni héten érjük el az 5 millió oltottszámot, május 28-tól lehet lakodalom – Kormányinfó élőben!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartják a csütörtöki kormányinfót, amelyen ismertetik a kormány friss döntéseit, így például az EU-nak minap beadott helyreállítási terv részleteit, és az oltási pálya várható alakulása mellett akár arra is választ kaphatunk, hogy mikorra várható a járvány miatti korlátozások lazításának újabb fázisa. Az alábbi hírfolyamunkban számolunk be a legfontosabb információkról.

Gulyás Gergely: ez van, ez lesz! – Bővebben: ekkor mehet koncertre, étterembe, aki nem oltat, és még sok más…..

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a koncerteken, szállodákban, éttermekben szükséges lesz a védettségi igazolvány. A jövő héttől átlagosan hetente nagyjából 120-180 ezer Pfizer és Moderna vakcina fog rendelkezésre állni.