Perintfalvi Rita: értem én, hogy a magyar katolikus egyház legfőbb feje Orbán Viktor, így ő mondja meg, hogy mit kell gondolniuk a magyar püspököknek

Az egy dolog, hogy Veres András püspök nem tanult biológiát. Az viszont egy másik, hogy tudatlansága révén arra vetemedik, hogy a magyar kormány népbutító szlogenjeit visszafröcsögve megkérdőjelezze egy kisebbségi emberi csoport létezését. Sőt! Aki létezésükről egyáltalán beszélni mer, azt aberráltnak minősíti – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita teológus.

Krisztus a jövőnk – jelmondattal, logóval és részletes programmal várja Magyarország Ferenc pápát

A Vatikán hétfőn jelentette be, hogy Ferenc pápa április 28-30 között Magyarországra látogat. Erdő Péter bíboros, Veres András győri megyés püspök és Sebő Balázs, az MKPK sajtóosztályának vezetője  sajtótájékoztatón ismertették a 3 nap programját március 1-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fővárosi székházában.

Misével köszöntötték Esztergomban a 70 éves Erdő Pétert

Az esztergomi bazilikában misével köszöntötték szerdán az Esztergom-Budapest főegyházmegyét 20 éve vezető Erdő Péter bíborost 70. születésnapja alkalmából, az ünnepségen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint a Magyar Püspöki Konferencia tagjai.

Mága Zoltán és fellépői ingyen húzzák a fülbevalót

Mága Zoltán, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjének friss kitüntetettje Kásler Miklós miniszter fővédnöksége és Veres András győri megyéspüspök, valamint Köves Slomó főrabbi védnöksége alatt hegedül augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadását.