“…nukleáris rulett, amit a kormány játszik…” – Paks2 botrány: törésvonalra akarják építeni az erőművet

Az osztrák kormány megrendelésére készült szakértői tanulmány szerint a paksi telephely a magyar szabályozás és a nemzetközi ajánlások alapján nem alkalmas atomerőmű létesítésére – írta két éve Jávor Benedek közösségi oldalán.  Hétfő reggel publikáltak egy friss a jelentést, amelyben az ausztriai szakértők továbbra is kétségesnek tartják az erőmű telephelyének alkalmasságát.

Magyar György a Jókai utcai tetőomlásról: nem kell megvárni a nyomozás végét, mindenki jobban jár, ha a károsultakkal peren kívüli egyezséget kötnek

Csaknem egy hónapja, hogy a főváros VI. kerületében leomlott egy ház tetőszerkezete, de egyelőre csak annyit tudni, hogy az eset miatt a rendőrség nyomozást folytat. Az viszont bizonyos, hogy a károkat valakinek meg kell térítenie, és mindenki jobban jár, ha – akár jogi képviselő közreműködésével – kölcsönösen elfogadható megegyezésre törekszik.

“Nem olimpikon akarok lenni, vagy testnevelő tanár, hanem óvónő!” – Mindenki a maga szemétdombján szemét…..

Sosem felejtem el, pedig 50 éve történt. Ma is érzem a megsemmisülés fájdalmát, bár 7 évesen ezt nem tudtam megfogalmazni, csak azt tudtam, hogy fáj, hogy megalázott egy felnőtt, csak úgy, kedvtelésből, akinek nem ez lett volna a feladata, hiszen tanár volt. Bizony kövér kisgyerekként nem volt, és ma sem lehet egyszerű az élet, csak úgy, ahogy felnőttként sem. Az alábbi levelet egy “sorstársam írta”, akit a választott és szeretett hivatásától foszt meg egy önjelölt “mindenttudó”, akinek hatalmában áll dönteni embersorsokról, méghozzá kilók alapján.

Mit szól hozzá? Fizetni kell a háziorvosnál bizonyos szolgáltatásokért….

Nem, nem a 300 forintos vizitdíjról van szó, amit a “népharag” csírájában fojtott meg, hanem arról van szó, hogy a háziorvosi ellátást 1992-ben privatizálták, így az alapellátást gyakorlatilag a magánszektor biztosítja, aminek az egyre fogyó 6500 házi- és és házi gyermekorvos egyre nehezebben tud finanszírozni.

Emlékeztetőül, hogy miért tűnt el és miért ne is várjátok Sándor Máriát! – Érdekvédő-sirató

Sándor Mária nevét hat évvel ezelőtt ismerte meg a nyilvánosság, amikor a tisztességes, becsületes betegállásért emelte fel a szavát és maradt a végére egyedül. “Máriát a 60. születésnapomon láttam utoljára. Néhány telefonos beszélgetés és időnként levélváltás a jelen kapcsolatunk. Társak voltunk, társak vagyunk. Ő nem felejt! És én sem.” – olvasható egy bejegyzésben, ami azt igyekszik elmagyarázni, miért hagyott fel a közszerepléssel a lelkiismeretes betegápoló.