Cinderella-story: a menekülő betörő a helyszínen hagyta fél pár cipőjét - Városi Kurír

Sorting by

×

Cinderella-story: a menekülő betörő a helyszínen hagyta fél pár cipőjét

Egy dunaújvárosi áruház vezetője 2022. június 1-jén 0 óra 30 perc körül telefonon értesítette munkatársát arról, hogy az üzlet védelmi rendszere riasztott, ezért azt kéri tőle, derítse ki annak okát.

Hirdetés

A nő nem késlekedett, élettársával együtt öt perc múlva már a helyszínen voltak

Miközben megpróbálták a bejárati ajtót kulccsal nyitni azt észlelték, hogy valaki az üzletben a kasszát átugorva a vészkijárat irányába futásnak ered, majd az utcán elmenekül.

A betörésről érkezett bejelentést követően a tevékenység-irányítási központ soron kívül riasztotta a rendőri egységeket. A helyszínre érkező egyenruhásoknak az elkövető személyleírásával kapcsolatban a szemtanúk egybehangzóan elmondták, hogy vékony testalkatú, mozgásából ítélve 20 év körüli férfi, aki sötét színű kapucnis felsőt, hosszú nadrágot viselt.

Az arcát nem látták, azt azonban igen, amint futás közben az egyik cipőjét hátrahagyta

A kapott személyleírás és az adatgyűjtések alapján az elkövető felkutatására tett rendőri intézkedések rövid időn belül eredményre vezettek, az elhagyott fél pár lábbelit megtalálták, amely alapján a keresést segítő eb a nyomozókat egy parkoló autóhoz vezette. A jármű jobb első ülésén, alvó állapotban találták meg a 19 éves kulcsi férfit, akinek jobb lábáról hiányzott a hátrahagyott cipő, és öltözete a szemtanúk elmondásával megegyezett.

fél pár cipő

Az elsődleges nyomozási cselekmények eredményei alapján az elkövető az áruház vészkijáratának lemez ajtaját felfeszítve jutott be az üzletbe, ahonnan nem vitt el semmit, mert cselekményében megzavarták.

Az eljárás során a nyomozók azt is kiderítették, hogy a férfi összefüggésbe hozható egy előző napon szintén Dunaújvárosban elkövetett lakásbetöréssel, ahonnan bankkártyát, ékszereket, elektronikai termékeket loptak el. A kulcsi férfit így már két bűncselekmény – lopás vétség kísérlete és lopás bűntett – elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Forrás: Police.hu

Százötvenmillió forintos drogfogás Budapesten – Pirospaprikával szórták be a marihuánát

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.