Lantos Gabriella: a cipész maradjon a kaptafánál, Merkely Béla meg a stentnél! - Városi Kurír

Sorting by

×

Lantos Gabriella: a cipész maradjon a kaptafánál, Merkely Béla meg a stentnél!

Merkely Béla szerint nem kell 3. Szinopharm oltás. Nincs egyenes arányosság a védettség és az ellenanyagszint között. Azok esetében is kialakul a védettség, akiknél alacsony ellenanyagszintet mutatnak ki. Ez egy kardiológus aktuálpolitikai nyilatkozata – írta közösségi oldalán Lantos Gabriella egészségügyi menedzser.

Hirdetés

Ha szakértői álláspontra vagyunk kíváncsiak, hallgassunk inkább az immunológia és virológia doyenjére, Duda Ernő professzorra.

Immunológiai 1 x 1 következik‼️

Ha fertőzés vagy oltás után valakinek magas az IgA szintje, akkor a nyálkahártya felszínére kiválasztódott ellenanyag megakadályozza azt, hogy megfertőződjön és másokat is megfertőzzön. Ha ez alacsony, akkor a vírusfertőzés a felső légutakról átterjedhet a tüdőre. De a véráramban található magas IgG szint megakadályozza a súlyos betegség kialakulását. Sok labor ezt az ellenanyag-szintet méri, mert a vérből egyszerű ezt meghatározni.

Ha az IgG szint magas, teljes a védelem. Ha ez alacsony, akkor már csak egy védővonal maradt, a sejtes immunitás. Ezek a T sejtek a vírust nem ismerik fel, de a vírussal fertőzött emberi sejteket el tudják pusztítani, mielőtt a vírus elszaporodna azokban.

Ha a sejtes immunitás is alacsony, akkor sajnos nincs semmilyen védettségünk

A vektorvakcinák (Astra, Szputnyik, Janssen) magas sejtes immunitást váltanak ki, ezekre még akkor is számítani lehet, ha az IgG ellenanyagszint alacsony.

Ez azonban nincs így az inaktivált vírust tartalmazó oltásoknál, mint a Sinopharm. Mert ezek adjuvánsa inkább az ellenanyag termelést (humorális immunitást) igyekszik kiváltani.

Ha ezeknél hiányzik vagy alacsony az IgG szint, akkor az oltás nem váltott ki hatásos védelmet, feltehetőleg sejtes immunválaszt sem.

Szinopharm után ezért kellene 3. oltás sok embernek.

A cipész maradjon a kaptafánál. Merkely Béla meg a stentnél.

Immunológiai kérdésekben nyilatkozva politikai megrendelést teljesít.”

Háttér

A Sinopharm-vakcinák beadása után az ellenanyag szintje akár a több százszorosa is lehet annak, mint amekkora egy fertőzöttséggel szerezhető meg

– fogalmazott a Magyar Nemzetnek Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora hozzátette, hogy náluk sem találtak olyan kínai vakcinával beoltottat, akinél

ne mutattak volna ki két dózis beadása után ellenanyagot.

Kiemelte, hogy minden oltás sokkal erősebb immunválaszt vált ki, mint maga a betegség, és ez igaz a kínai oltóanyagra is. Hozzátette, hogy ezt az egyetemen végzett laboratóriumi mérések is igazolták.

A professzor beszélt arról is, hogy a Magyarországon alkalmazott hatféle oltóanyag teljesen eltérő technológiával készül, és egyszerre egy oltás nem tud mindenféle előnyt biztosítani. A legenyhébb oltási reakciót a kínai váltja ki. A professzor kifejtette:

A különböző vírusvariánsok ellen a Sinopharm adja a legszélesebb immunitást, mivel teljes elölt vírust tartalmaz.

Merkely Béla szerint egyelőre sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség harmadik dózisra, és közölte, hogy nincs egyenes arányosság a védettség és az ellenanyag szintje között. Az ellenanyagszinttől függetlenül a vakcinák felvétele után szinte mindenkinél kialakul a védettség.

 

merkely

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.