Cirkusz a parlamentben: Kövér, Kocsis, Semjén testükkel védték a miniszterelnököt egy zsák krumplitól

Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt mondta a miniszterelnöknek, egyetlen kérdése van hozzá: “milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze?”

A múlt vasárnapi borsodi időközi választáson ugyanis azt mondták neki a helyiek, hogy

azért szavaznak a Fideszre, mert az egyetlen bevételi forrásuk a közmunka, és ha nem jó helyre húzzák az ikszet, a fideszes polgármester ezt is elveszi tőlük.

Mások szerint

“a keresztény-konzervatív uzsorás a fekete Audiból” kérte a Fideszre szavazást

– tette hozzá.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor eddigi kormányzati teljesítménye: ellenségképgyártás, gyűlöletszítás, nemzetmegosztás, ellenséglejáratás, magyarok nyomorban tartása.

“Köszönjük a gratulációkat”

– fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök válaszában, hozzátéve:

“hallgatjuk önt, és nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk”.

Sírni is volna ok – mondta –, mert ahogy Jakab Péter beszél a borsodi emberekről, több mint megalázó.

“Azért vesztették el a választást, mert önök így beszélnek a borsodi emberekről, és pontosan azt gondolják róluk, amit most ön itt elmondott”

– jelentette ki, szánalmasnak, nevetségesnek minősítve a frakcióvezető szavait.

“Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp Fekete lovagja jut eszembe. Egyezzünk ki döntetlenben”

– mondta a kormányfő.

Jakab Péter viszonválaszában azt mondta,

a miniszterelnök továbbra sem a nyugdíjakkal, a bérekkel, az egészségüggyel foglalkozik, hanem marad a gyűlölködés, a hazudozás.

“Mi, ellenzékiek a hazugságra igazsággal válaszolunk, a gyűlöletre összefogással, a megosztásra egységgel”

– fogalmazott, ellenzéki összefogást ígérve mind a 106 országgyűlési választókörzetben. Szavait úgy zárta, véget fognak vetni a “krumplikirályságnak”.

Ezután elindult Orbán Viktor felé egy zsák krumplival – mondván, hogy a borsodiak ezt küldik neki –, de Kocsis Máté frakcióvezető útját állta. Aztán csatlakozott hozzá Balla György, Kövér László és Semjén Zsolt is.

https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/662431657809810/

Jakab István levezető elnök figyelmeztette a Jobbik frakcióvezetőjét, és jelezte, hogy megteszi a szükséges intézkedéseket.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy fogalmazott:

“remélem, a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni”.

A miniszterelnök biztosította Szerencs választókörzetének összes lakóját, hogy ezután is számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, és mindent megtesznek a térség felemeléséért. Végül azt mondta a Jobbiknak:

“önök azt mondták, remélik, méltósággal veszítjük majd el a kétharmadot. Nem veszítettük el, azt viszont látom, hogy önök két dolgot nem tudnak, nyerni meg veszíteni”.

Dunában

Egy hozzászólás itt: “Cirkusz a parlamentben: Kövér, Kocsis, Semjén testükkel védték a miniszterelnököt egy zsák krumplitól

  • 2020.10.20 - 07:40
    Közvetlen hivatkozás

    Emlekszem, 1989 karacsonyan ceausescu meg az ot elitelo birot es a katonakat is megfenyegette, akik a kivegzeserol intezkedtek – orban is csak az utolso pillanatban fog raebredni, hogy sem a rengeteg lopassal, hazugsaggal, a szetosztott penzzel, na meg a vegtelen cinizmusaval sem fogja meguszni a bukast. Minel magasabbra kuszik, annal nagyobb lesz a bukas

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük