A kaposvári, a miskolci és a pécsi önkormányzat múlt heti civilek ellen indított támadásaira válaszul a mai napon 118 civil szervezet közös állásfoglalásban jelenti ki, hogy az érintett civilek támogatást, semmint támadást érdemelnének.

[mnky_ads id=”3390″]

Az ország különböző részein, más-más területen dolgozó kezdeményezők várják további szervezetek csatlakozását.

Az elmúlt napokban a kaposvári, a miskolci és a pécsi önkormányzat csupán azért kezdeményezte civil szervezetek kitiltását a városából, mert bár azok átlátható módon működtek, de külföldi forrásokat használnak fel a helyi közösségek építésére. A pécsi képviselőtestület odáig ment, hogy egy konkrét szervezet, Az Emberség Erejével Alapítvány kitiltására szólította fel a város polgárait, amit később a közgyűlés határozatban is megerősített.

Az állásfoglalást kezdeményező szervezetek teljességgel elfogadhatatlannak tartják az ilyen támadásokat, amelyek rámutatnak arra, hogy mennyire káros és megbélyegző a külföldről támogatott szervezetekről szóló törvény. Ezek az újabb lejáratási kísérletek is azt bizonyítják, hogy a jogszabály célja nem más, mint a civil szervezetek megfélemlítése és munkájuk megnehezítése.

A kezdeményezők várják a további csatlakozókat, továbbá arra kérnek minden állampolgárt, hogy mutassa ki támogatását a helyi civil szervezetek felé személyesen, a közösségi médiában vagy a civil szív viselésével.

Lehet csatlakozni az állásfoglaláshoz

A teljes állásfoglalás szövege ezen a linken olvasható.

A kezdeményező civil szervezetek listája ezen a linken folyamatosan újabb csatlakozókkal frissül.

A kezdeményezéshez civil szervezetek itt csatlakozhatnak.

[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét