Civilek a legszégyenletesebb holokamu ellen

Shoah Cellar nem más mint egy feltuningolt pince a Wesslényi  utcában, közvetlenül a zsinagóga és Zsidó Múzeum és Levéltár mellett, néhány lépésre a MAZSIHISZ Síp utcai székházától. A pincét egy izraeli állampolgár, Avner Friedman, a II. világháborús zsidóüldözés hamis „emlékhelyévé”, hazugsággyárává alakította. Az egyszerű, demagóg valótlanságot sulykoló ócska alagsor ma már sajnos Európa-szerte ismert. Az álmúzeumról már mi is írtunk.

Három az egyben?

A „múzeum” tulajdonosa nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az általa bérelt pincében volt Herzl barmicvója, Szenes Hanna börtöne és Eichmann bunkere – írja egy felháborodott, feltehetően Izraelben élő magyar az izraelinfo.blog.hu-n.

A hazugságokra épülő és a múzeum nevet megcsúfoló ócska helység, már megnyitása óta bántotta úgy a történész-muzeológus szakma becsületes képviselőinek, mint a témára érzékeny laikusoknak a szemét. Minden pohár betelik egyszer, úgy tűnik ez a Shoah Cellar esetében most következett be. Szerda délelőtt civilszerveztek villámcsődületet szerveztek a pince végleges bezárásáért. A kis csoporthoz csatlakozott , a Flörich Róbert Dohány utcai Zsinagóga főrabbija mellett Toronyi Zsuzsa, a Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója is.

A nyár egyik fontos eredménye,

hogy egy izraeli képviselő közbenjárására sikerült kivetetne a Soa pincét a New York Times budapesti ajánlójából.

A villámcsődület résztvevői azt mondták, céljuk, hogy a pince végleg zárjon be és ne terjesszen hamis, megalapozatlan, hazug állításokat úgy, mintha azok megcáfolhatatlan tények lennének.

Civil kurázsi

Minden esetre a résztvevők csekély számát látva, elgondolkoztató, hogy vajon miért csak ilyen kevesen érzik úgy ma Magyarországon, hogy tiltakozniuk kell a történelemhamisítás, a zsidóüldözés valódi eseményeinek elferdítése ellen? Tény ami tény, az ott lévők elérték, hogy legalább egy napig nem nyitott ki a zsidó félmúltat már létezésével is meggyalázó hely.

A civilek azt ígérik, csütörtökön is folytatják akciójukat. Csak bízhatunk abban, hogy akkor talán már többen lesznek és az sem ártana, ha a hivatalosság is odafigyelne arra, hogy mi történik még csak nem is a hátsó udvarában, hanem a kirakatában. Addig is: tisztelet mindenkinek, aki felemeli a szavát azért, hogy sem az állam, sem pedig „ügyes” üzletemberek  ne hamisíthassák meg, ne húzhassanak hasznot abból a szenvedésből, amit a zsidóknak Hitler, Horthy és Szálasi Magyarországán el kellett szenvedniük.

https://www.facebook.com/gabor.prinner/videos/2287424371274256/

Álmúzeum a Dohány utcai zsinagóga árnyékában – és ez nem álhír!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük