Corbyn szerint Orbán Magyarország volt elnöke - Városi Kurír

Sorting by

×

Corbyn szerint Orbán Magyarország volt elnöke

Keményen odaszólt a Munkáspártot 2020-ig vezető Jeremy Corbyn Orbán Viktornak és Boris Johnsonnak a találkozójuk előtt a Twitteren: a posztjában – írta a HVG-hu.

Hirdetés

Corbyn arra hívta fel a figyelmet,

a ma Londonban a magyar miniszterelnökkel beszélgető Johnsonnak szót kell ejtenie Orbán holokauszt-revizionizmusáról, antiszemitizmusáról, iszlamofóbiájáról és a menekültek fizikai bántalmazásáról, a támadást pedig azzal tette teljessé, hogy Orbánt egyszerűen csak Magyarország egykori elnökeként írta le.

Ha figyelembe vesszük, hogy Orbán Viktor 11 éve változatlanul Magyarország miniszterelnöke és feltételezzük, hogy ezt Corbyn is pontosan tudja, akkor valószínűleg arra utalhatott, hogy bukott politikusnak tekinti Orbánt.

Corbyn amúgy nyitott kapukat dönget….

Többek között erről a találkozóról is megkérdezték csütörtökön Johnson szóvivőjét, aki elmondta, hogy mivel Orbán fogja betölteni a V4-ek elnöki posztját az év második felében, az Egyesült Királyságnak – gazdasági és biztonsági szempontokból – fontos, hogy együttműködjön Magyarországgal – számolt be a The Guardian. A portál a brit PA hírügynökség hivatkozva azt írja, hogy

a miniszterelnöki szóvivő szót ejtett Orbán Viktor korábbi, muszlimokra és bevándorlókra vonatkozó kijelentéseiről, elítélve azokat. Felidézte, hogy a magyar miniszterelnök 2018-ban például muzulmán inváziós erőkről beszélt, és méregnek nevezte a migránsokat.

A szóvivő elmondta, hogy

bátran felteszik majd az emberi jogokkal kapcsolatos kérdéseiket, és hozzátette, hogy korábban Johnson is elítélte Orbán kijelentéseit.

Sok mindennel jogosan vádolják az Orbán-kormányt,

antiszemitizmussal vagy a holokauszt relativizálásával nehezen lehet. Corbynnal szemben annál inkább felvetődhet az antiszemitizmus vádja, ennek nyomán pedig tavaly októberben fel is függesztették munkáspárti tagságát. Az Esélyegyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság (EHRC) akkor arra jutott, hogy

Corbyn megsértette az egyenlőségről szóló törvényt.

Corbyn 2011-ben nyújtott már be azért törvényjavaslatot, hogy holokauszt-emléknap helyett emlékezzenek inkább az összes népirtás áldozatára, illetve hívott már testvérnek hamászos terroristákat is. (Forrás)

Kapcsolódó

 

corbyn

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Corbyn szerint Orbán Magyarország volt elnöke

  • 2021.05.28 - 17:01
    Közvetlen hivatkozás

    Még egy kicsit kell várnunk , hogy ez a mocskos elmebeteg putris végre eltakarodjon a bandájával… nagyon érik a helyzet és ezt ö is tudja, de kézzel lábbal és mocskos propagandával próbál ragaszkodni a hatalomhoz

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.