Cornstein: ahogy Oroszországtól, úgy Kínától sem remélhet „ingyenebédet” Magyarország

David Cornstein, Amerika magyarországi nagykövete feltűnően jól ismeri a honi szájhagyományt, így kisegítette Orbán nemzetvezetőt egy örökbecsűvel. A kipcsak közmondásokban lényegesen jártasabb miniszterelnök figyelmét másra is felhívta az amerikai közszolga.

A HVG interjút készített David Cornstein rengeteg kritikával illetett nagykövetével, aki többször is kiállt Orbán miniszterelnök személye, barátai és politikája mellett.

Miértek, figyelmeztetések….

A nagykövet a bírálatokról, a Közép-európai Egyetem sorsáról, az Orbán Viktorral és a kormánnyal való kapcsolatáról, Oroszország és Kína nyomulásáról is beszélt, amit a HVG nyomtatott számában lehet részletesen elolvasni. A portál kedvcsinálóként az orosz–magyar viszonyról szóló részt adta közkinccsé:

A felvetésre, miszerint Orbán túlzott orosz-barátságát látják a Nemzetközi Beruházási Bank székhely-választása, illetve a vezetőinek ígért diplomáciai mentesség kapcsán is, s ez az USA rosszallását is kiváltotta állítólag, a nagykövet azt mondta:

a Nemzetközi Beruházási Bank kamu bank, mert a céljainak nem sok köze van a banki tevékenységhez, és ezt az érintettek jól tudják. Így megpróbáltunk egy előállt rossz helyzetet valamiképp jobbá tenni, és – a részletek említése nélkül – azt hiszem, ezt sikerült is elérnünk.

A beszélgetés egy másik pontján Cornstein kijelenti, szintén üzenve az Orbán-kormánynak, hogy:

ahogy Oroszországtól, úgy Kínától sem remélhet ingyenebédet Magyarország.

A lapból megtudhatják, mit gondol az amerikai nagykövet Karácsonyról, Sorosról és saját szerepéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük