Sorting by

×

Covid-19: a csecsemőknek az anyatej közvetíti az antitesteket

Ismét csak bebizonyosodott az anyatej csodája. A gyermekeket szoptató és a Covid-19 ellen beoltott fiatal anyák  anyatejének  meg kell védeniük csecsemőiket a SARS-CoV-2 fertőzésektől is.

Anyai védelem

A csecsemők az anyatejen keresztül kapnak antitesteket, ha az anyát korona ellen beoltották  állítja  ezt egy új izraeli tanulmány , amelyet most tettek közzét az American Medical Association (JAMA) orvosi folyóiratában.

Számos oltás esetén – csakúgy, mint a túlélt fertőzések esetén – bizonyíték van arra, hogy a fiatal anyák által képzett antitestek átjutnak a csecsemőbe méghozzá  az anyatej közvetítésével. Ez teszi a szoptatást olyan értékessé az újszülöttek számára. Eddig azonban nem voltak adatok a SARS-CoV-2 vagy a Covid-19 oltásokról.

csecsemő

Tanulmány Izraelből

Az izraeli tudósok, akik a zerifini Shamir Orvosi Központ Pulmonológiai Intézetével, Sivan Haia Perl-lel dolgoztak kihasználták az országban nagyon korán elkezdődött oltási kampányt amelynek középpontjában a Pfizer BionTech vakcinája állt.

“December 20-án Izrael nemzeti oltási programot indított a Covid-19 ellen. Az emberek egyik kiemelt csoportja az egészségügyi dolgozókból állt, akik közül sokan szoptató anyák is voltak. Bár a klinikai vizsgálatok (az mRNS-vakcinával kapcsolatban; szerk.) nem tartalmazták ebben az embercsoportban, és nem jelentek meg a biztonság szempontjából releváns adatok, a kockázati csoportba tartozó szoptató anyákat oltani javasolták. Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központja azt javasolta, hogy ezeket a csoportok sürgősen vakcinázni kell “

A kutatás vizsgálatai amelyek az anyatejet, és a csecsemő reakcióját kutatták, azt igazolták, hogy az anyatej valóban közvetíti az antitesteket, a gyermekek felé.

Forrás

Kapcsolódó

csecsemő

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.