Akik holnapra asztalt foglaltak a Karmelita kolostort is üzemeltető, városligeti Gundel étteremben, ma késő délután e-mailt kaptak az étterem vezetőségétől. (Az eredeti bejegyzést tegnap tették közzé, így ami abban a “holnapról szól” a mai napot jelenti. szerk.)

A Gundel honlapján

egy közlemény is megjelent, az alábbi szöveggel:

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. január 19-én, szombaton a Gundel étterem zárva tart. Mivel ezen a napon előre bejelentett, politikai célú tömegrendezvényre kerül sor az étterem épületének közelében, a Gundel menedzsmentje úgy döntött, a jelenlegi helyzetben munkatársaink és vendégeink nyugalma érdekében nem nyitunk ki. Köszönjük megértésüket!”

gundel
fotó: facebook

No lám!

A „politikai célú tömegrendezvény” egyik szervezője csupán annyit kért a Gundeltől, hogy a rendezvényen megjelenő hajléktalanok, éhező emberek számára egy-egy pohár forró teát adjanak. Ha a Gundel vezetősége tömegre számít, akkor elismeri, hogy hazánkban tömegek éheznek, de az állami rendezvények vendéglátó intézménye, a kormány hivatalos etetőcége még egy pohár vagy csésze teát is sajnál tőlük. Holott csészeügyileg igazán jól állnak, hiszen a Karmelita kolostor menzáján is csészébe mérik a levest.

Nem tudhatjuk, hogy a Gundel előkelő vendégeinek nyugalmát mi zavarhatja, az ő fejükkel nem tudunk gondolkodni. Ám jóhiszeműen mi azt gondoljuk, hogy tisztességes embernek – legyen az akár szegény, akár jómódú – inkább a segítségére lehet számítani, hiszen erre sok példa van már. De nem vagyunk naivak, a kormányközeli cégek vezetőit aligha sorolhatjuk ide.

Varga Zoltán: A nép puritán vezére a Gundel puritán menzáján háromszáz forintos csülkös pacalt eszik…..

Valójában örülhetnénk is,

mert a Gundel holnapi bezárása azt jelenti, hogy a Gundel vezetősége fél. Fél még attól is, hogy olyan honfitársainkkal kerül kapcsolatba, akik a rendszerváltás vesztesei. S óhatatlanul eszünkbe jut az egyik tolcsvai kastély néhai gazdája, aki karácsonykor azzal jutalmazta a falu népét, hogy a kastély hatalmas ebédlőjének ablakán betekintve, megnézhették az ünnepi terítéket. A Gundel még ezt sem teszi lehetővé.

A Gundel fél.

Az Állat-és Növénykert – legalábbis egyelőre – nem fél a “tömegektől”. A Vidám Park meg már évekkel ezelőtt bezárt.

A városligeti Gundel étterem dolgozói már készülnek a holnapi munkabeszüntetésre, mert sem a vendéglő vezetékes, sem a mobil telefonját nem veszik föl. Pedig kicsöng.

Frissítve az ét- és árlappal! A Gundel főz Orbánra – amikor a minőség találkozik a miniszterelnökkel…?

A Gundel holnap önként „sztrájkol”,

még a szakszervezet fenyegetése se kellett hozzá. A Gundel vezetősége példát mutat, érti az idők szavát. Azt javasolja a többi cég vezetőinek, hogy a dolgozók nyugalma érdekében zárjanak be minden üzemet, gyárat, színházat, bármit, ha kell, egész évben – ha a cég előtt „politikai tömegrendezvényt” jelentenek be.

Sőt, akár az egész országot is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét